(Foto: Per Gudmann - www.gudmann.com)

Stig Elling befæster sin talsmandsrolle

Salgsdirektør Stig Elling fra Star Tour er valgt som ny formand for Rejsearrangører i Danmark (RiD). Dermed befæster han sin rolle som charterbranchens talsmand.

Charterbranchens ukronede konge har gennem mange år været salgsdirektør Stig Elling. Den medieprofilerede rejsekendis er kendt for at stå til rådighed for pressen i praktisk talt døgnets 24 timer.

Man går sjældent forgæves efter en kommentar hos Stig Elling, og han er kendt for at give sig god tid, hvad enten det er DR TV-Avisen, der ringer eller i stedet yngste praktikant på et netmedie.

Derfor er han også blevet charterbranchens selvbestaltede talsmand, og den rolle vil blive styrket, efter han netop for en ny periode er blevet formand for Rejsearrangører i Danmark (RiD). Hvert andet år vælger foreningen ny formand, og tillidshvervet går på skift blandt de fire største charterarrangører.

Stig Elling afløser Spies-direktør Jan Vendelbo, der har været formand fra 2012 til 2014. Knapt har Stig Elling sat sig til rette i formandsstolen, førend første melding fra charterbranchen er røget afsted til pressen. Budskabet er, at de danske charterarrangører har været tilfredse med 2013, der på trods af en varm sommer resulterede i øget salg af charterrejser. Hvorvidt indtjeningen har været tilfredsstillende, melder historien dog ikke noget om.

“I 2013 sendte vores medlemmer 1.085.542 ferierejsende ud af Danmark. Det er en stigning på 6.738 rejser og et resultat, vi er glade for og stolte over. Ferien er for mange årets højdepunkt, og derfor vælger stadigt flere at rejse med de kendte og seriøse rejsearrangører, hvor tingene fungerer,“ siger Stig Elling på vegne af RiD.

Ønsker lovændring om rejsegaranti
En af de ting, som RiD vil have fokus på i fremtiden er en revision af rejsegarantiloven. Her mener foreningen, at der er brug for en revideret lovgivning for at sikre, at alle rejsende er dækket, uanset hvordan rejsen er bestilt.

“I dag medfører lovgivningen, at halvdelen af de ferierejsende med fly er omfattet af loven, mens den anden halvdel ikke er det. Det skyldes, at de arrangerede pakkerejser er omfattet af loven, mens de selvarrangerede ferierejser ikke er dækket. Det er urimeligt for både de rejsende og for branchen. Det er en uholdbar situation, og vi ser frem til, at der snart kommer en politisk løsning på disse udfordringer,“ siger RiD-formanden.

Medlemmerne af Rejsearrangører i Danmark repræsenter omkring 85 procent af det danske chartermarked. Medlemmerne inkluderer: Spies, Star Tour, Apollo, Bravo Tours, Atlantis Rejser, Travel Booking/Ung Rejs, Århus Charter, Falk-Lauritsen Rejser, Club La Santa, Folkeferie.dk, Primo Tours, Detur og Amisol Travel.