Stor appetit på Egypten

De danske charterrejsende har savnet Egyptens sol og varme. Det mener Star Tour, der har solgt langt flere Egypten-rejser til den kommende vinter sammenlignet med sidste vinter.

Hvis bare solen skinner og vandet er varmt, så kan danskernes hukommelse være kort. Et godt eksempel på det er danskernes lyst til at holde charterferie i Egypten.

Politisk uro i landet førte til at Udenrigsministeriet ad flere omgange sidste vinter frarådede alle rejser til landet. Og efterspørgslen efter charterrejser til Egypten tog et voldsomt dyk henover hele vintersæsonen.

Men nu er det andre lande, der tager overskrifterne i medierne som der, hvor uro og ballade ligger en dæmper på turisttilstrømningen. Ikke mindst i Egyptens naboland Israel.

Til gengæld er danskernes store appetit på Egypten vendt tilbage. Det kan man blandt andet mærke hos Star Tour. Charterarrangøren er således 45 procent foran på salget af rejser til Egypten i forhold til samme tid sidste år, hvor der var uro i landet.

Utrolig vigtig
Ifølge Star Tour er det varmen og solgarantien i kombination med en forholdsvis kort flyvetid, der gør Egypten attraktiv og gør, at danskerne hurtigt kommer tilbage.

”Vi er rigtig glade for at have Egypten tilbage som tilbud til de mange danskere, der vil rejse om vinteren, men ikke har tid eller lyst til at rejse oversøisk. Egypten er utrolig vigtig på grund af klimaet og den korte flyvetid. Vi oplever en stor efterspørgsel på rejser dertil den kommende vinter, hvor vi regner med cirka 10.000 kunder i Hurghada, fortæller Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour.

Denne vinter er det De Kanariske Øer, Egypten og Kap Verde, af de rejsemål med kort flyvetid, der får flest danske gæster. Thailand, Mexico og Den Dominikanske Republik er de mest populære oversøiske destinationer blandt Star Tours kunder.

”Vores vinternyhed i år, Jamaica, er desuden strøget lige ind på hitlisten, og er stort set udsolgt. Egypten er dog den destination, vi har størst stigning på i forhold til sidste år på samme tid,” siger Stig Elling.