Ryanair Boeing 737-800 i Københavns Lufthavn. (Foto: Andreas Krog)

Stor turisttilstrømning fra lande med Ryanair-ruter

Mange nye direkte ruter får turisterne til at strømme til København. Det er især fra lande med nye Ryanair-ruter

Knap 550.000 turister fløj til Københavns Lufthavn i årets første kvartal. Dermed steg antallet af turister, der rejste til og fra København på ferie med 117.000 svarende til 27,2 procent. Det viser en ny analyse, som Københavns Lufthavn har foretaget.

Antallet af rejsende gennem lufthavnen i årets første tre måneder lå på 5.767.665, hvilket er 14,4 procent højere end samme kvartal sidste år. Og en væsentlig del af væksten kan altså tilskrives en stor stigning i antallet af turister, der rejser til Danmark via Københavns Lufthavn.

UK største leverandør
Dykker man ned i tallene, så tyder meget på, at det irske lavprisselskab Ryanairs entré i Københavns Lufthavn kan tilskrives en del af forklaringen på fremgangen. Ryanair kom nemlig først til Københavns Lufthavn i de sidste dage af marts sidste år. Først den 18. marts med en enkelt rute til Dublin og sidenhen den 26. marts med fire ruter.

Væksten i antallet af tilrejsende turister har også været høj i nogle af de lande, som Ryanair er begyndt at flyve mest til fra Københavns Lufthavn.

Ifølge turistorganisationen Wonderful Copenhagen er det især rejsende fra USA, Storbritannien, Tyskland, Spanien og Italien, der kommer flere af. Ryanairs største CPH-rute går til London Luton, ligesom selskabet også flyver til Edinburgh. Netop Storbritannien leverer mange af de nye overnattende og er i dag den største internationale leverandør af overnatninger i hovedstaden. Billedet understøttes af den massive vækst i antallet af rejsende mellem Københavns Lufthavn og London-lufthavnene. I årets tre første måneder rejste mere end 568.000 mellem CPH og London, hvilket er 26,8 procent flere end samme periode sidste år.

Ruter til Køln i Tyskland, Madrid og flere andre spanske destinationer samt Milano og Rom er også på Ryanairs ruteprogram ud af Københavns Lufthavn.

Afgørende for fortsat vækst
I Københavns Lufthavn glæder administrerende direktør Thomas Woldbye sig over den store vækst i antallet af turister, der rejser til Danmark:

“Danmark er rykket op på listen over interessante rejsemål for rigtig mange i takt med, at vi får åbnet nye flyruter. Vi har de senere år arbejdet intenst for at tiltrække nye ruter og øget udvalget af selskaber, blandt andet i samarbejde med Wonderful Copenhagen og de øvrige partnere i ruteudviklingsprogrammet Global Connected. Og i dag har vi mere end 150 direkte ruter og mange daglige afgange,” siger Thomas Woldbye.

Netop direkte ruter er en sand vækstdynamo i arbejdet med at tiltrække turister.

“Fremgangen i turismen skyldes ikke mindst, at der er kommet flere direkte flyruter til København. Direkte ruter fra strategisk vigtige markeder er afgørende for fortsat vækst i turismen, hvad end det gælder traditionelle ferieturister, krydstogtsgæster eller kongresdeltagere. Det kan vi blandt andet se på antallet af turister fra USA, hvor vi de seneste år – i regi af Global Connected – har markedsført os som destination i forbindelse med nye ruter,” siger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen.

På et kort ophold
Når turisterne kommer til Danmark er det ikke blot for et kort ophold. Antallet af tilrejsende, der bliver i 8 dage eller længere, når de kommer, er steget fra 193.691 til 260.759, svarende til 34,6 procent. Det er dog stadig det korte ophold i Danmark på mellem 0 og 3 dage, der tiltrækker flest: 410.375 brugte turen til København på et kort ophold, for eksempel en forlænget weekend. Det er en stigning på 16,9 procent sammenlignet med samme kvartal sidste år.

Det er ikke blot turist-segmentet, der vokser, men også antallet af forretningsrejsende, der tager til Danmark, er steget. Sammenlignet med 1. kvartal 2015 er antallet af forretningsrejsende steget med 16,0 procent.

 

 

Relaterede artikler:

Massiv lavprisvækst i Københavns Lufthavn

Ryanair vækstlokomotiv for London-trafik

Stor vækst efter Ryanair-entré

Ryanairs CPH-fly fyldt godt op