Store nedskæringer hos Flybe

Flybe vil afskedige hver 10. medarbejder i Storbritannien og reducere flyflåden betragteligt.

Det britiske regionalflyselskab Flybe præsenterede onsdag en storstillet spareplan, som vil betyde et farvel til hver 10. medarbejdere i den britiske del af selskabet. I alt skal 300 medarbejdere forlade virksomheden. Samtidig vil Flybe reducere sin flyflåde ved at sætte tre fly på jorden og aflyse modtagelsen af fire nye fly.

Målet med besparelserne er at gøre Flybe rentabelt i løbet af 2013 og 2014. Planen skal føre til besparelser på omkring 300 mio. kroner i 2014 og 2015. Omkostningerne forbundet med gennemførelsen af spareplanen er 100 mio. kroner.

Flybe opererer et omfattende net af ruter fra Storbritannien. Og selskabet planlægger ikke markante ændringer af rutenetværket som følge af besparelserne.

Desuden opererer selskabet en række ruter for andre operatører. En af dem er Finnair, som Flybe ejer selskabet Flybe Nordic sammen med. Flyvningerne for andre selskaber vil blive udskilt i en selvstændig forretningsenhed med navnet ” Flybe Outsourcing Solutions” under ledelse af Mike Rutter.

Flybe har, med Mike Rutter i spidsen, flere gange talt om at gøre sin entré på det danske indenrigsflymarked. Indtil videre er det dog blevet ved snakken.