Stort besøg i Sønderborg

Sønderborg Lufthavn har haft besøg af det største fly i lufthavnens historie. Flyet blegner dog overfor det fly, der snart bliver det største fly nogensinde i CPH.

Sønderborg Lufthavn modtog torsdag i sidste uge det største fly i lufthavnens historie. Det skete da et Boeing 737-800 fly fra TUI Fly satte hjulene ned på lufthavnens 1797 meter lange bane.

Anledningen var at det tyske rejsebureau Neubauer Touristik skulle sende 189 gæster på en fem-dages tur til Rom. Rejsebureauet gør det mest inden for busrejser. Men bureauets direktør flyver af og til med Alsie Express fra Sønderborg til København og videre ud i verden. Derfor blev han interesseret i muligheden for at sende gæster ud i verden via den lille lufthavn, der normalt kun håndterer turbopropfly med op til 70 passagerer.

Alsie Express’ normale ATR72-500 turbopropfly, som betjener ruten til København, kan tage 48 passagerer. Så der var pres på check-in skrankerne og den lille lufthavnsterminal, da hele 189 passagerer skulle igennem.

Men med tysk/sønderjysk præcision og grundighed blev passagererne delt op i to grupper og gelejdet ind i flyet ad fordøren og bagdøren.

Flest sæder
Sønderborg Lufthavn er ikke den eneste danske lufthavn, der i disse dage tager imod det største passagerfly i lufthavnens historie. Det kommer man også til om få dage i Københavns Lufthavn. I hvert fald det største fly i fast rutefart. Tirsdag i næste uge, den 1. december, er det nemlig A380-dag i CPH.

Her indsætter Emirates et Airbus A380-800 fly på sin daglige flyvninger mellem København og Dubai. Flyet er magen til det A380-fly fra Lufthansa, som var på et engangsvisit på Amager i 2010. Men Emirates-flyet er det fly i verden med flest sæder. Hele 615 passagerer kan det store fly tage. Det er 98 flere end Emirates’ andre Airbus A380-fly. Det skyldes, at flyet på CPH-ruten er det første af Emirates’ A380’ere med kun to klasser. Der er således ingen first class ombord. Den slags er der nemlig alligevel ikke salg i på lige netop denne rute.

Emirates er på den store dag vært ved et arrangement i lufthavnen, ligesom det er arrangeret, at ansatte i lufthavnen kan tage ophold på et særligt område nær landingsbanen, når flyet kommer. Desuden vil der uden tvivl være godt fyldt op på Flyvergrillen for enden af Amager Landevej.

Hvis ikke man nåede at se det ”store” fly i Sønderborg Lufthavn i sidste uge, så har man chancen igen i eftermiddag omkring kl. 17.30, hvor flyet kommer tilbage med de tyske turister.

Foto: Facebook