Dornier 328JET med registreringen OY-NCM fra Sun-Air of Scandinavia. (Foto: Jonathan Palombo | Creative Commons 2.0 Generic License)

Sun-Air overtager rute fra fransk flyselskab

Billund-selskabet Sun-Air får endnu en rute fra Friedrichshafen i Tyskland. Denne gang er der tale om en udenrigsrute.

Det danske flyselskab Sun-Air udvider med endnu en rute fra Tyskland. Fra den 10. september vil Billund-selskabet flyve fire gange om ugen mellem Friedrichshafen i det sydlige Tyskland og Toulouse i Frankrig.

Sun-Air overtager ruten fra det franske regionale flyselskab TwinJet og vil betjene den med Dornier 328-jetfly med 32 sæder.

Sun-Air flyver i forvejen fra Friedrichshafen til Düsseldorf og Hamborg, ligesom selskabet også flyver mellem Bremen og Toulouse, som blandt andet er hovedkvarteret for den europæiske flyproducent Airbus.

Udstationerer endnu et fly i Friedrichshafen
Med den nye rute vil selskabet fra september stationere en tredje Dornier 328 JET i Bodensee-lufthavnen i Friedrichshafen og ansætte yderligere personale på den tyske base.

“Mange kunder har lært os at kende fra indenrigsruterne til Düsseldorf og Hamborg. Vi glæder os over, at vi nu kan internationalisere vores tilbud og udvide med ruten til Toulouse,” siger Kristian Tvergaard, kommerciel direktør i Sun-Air, i en pressemeddelelse fra lufthavnen.

”Forretningsrejsende til luftfarts- og rumfartsindustrien, som er stærkt forankret i både Toulouse og i Bodensee-regionen, drager især fordel af dette tilbud – begge regioner kan nås inden for mindre end to timer,” lyder det videre fra Sun-Air-direktøren.

Området omkring Bodensee rummer mange højteknologiske virksomheder inden for luftfart og rumfart samt bilindustrien – heriblandt Airbus, Diehl, MTU/Rolls-Royce, ZF, Zeppelin Systems, Zim Flugsitze og Liebherr.

I forvejen tre ruter i Tyskland
Sun-Air har fløjet mellem Friedrichshafen og Düsseldorf siden juni 2018 og mellem Friedrichshafen og Hamborg har siden januar i år.

I marts i år blev ruten mellem Bremen og Toulouse tilføjet som den tredje tyske rute – en rute, der blev oprettet i samarbejde med Airbus, da den europæiske flyproducent også har betydelige aktiviteter i Bremen.

Sun-Air har 16 Dornier 328-fly i flåden. Selskabet har over 40 års erfaring med regional luftfart og har været en franchisepartner for British Airways siden august 1996.

 

Relaterede artikler:

Sun-Air indvier rute til Airbus-by

Nyt overskud i Sun-Air trods vanskeligt marked

Sun-Air indviede ny tysk rute