Stockholm-Arlanda Lufthavn (Foto: Peter Phillips)

Svenske lufthavne lander fem nye Europa-ruter

Stockholm Arlanda, Gøteborg og Malmø får tilsammen fem nye Europa-ruter næste år. Dermed afrundes et år med annoncering af mange nye svenske ruter.

Direktøren for Stockholm Arlanda-lufthavnen, Kjell-Åke Westin, får travlt med at klippe snore over i 2017 og indvie nye flyruter. Den svenske hovedstadslufthavn har nemlig i år annonceret en hel stribe nye ruter, som åbner i 2017.

I en sidste slutspurt inden klokken falder i slag, kunne Stockholm Arlanda torsdag fortælle, at Norwegian næste år åbner to nye Europa-ruter til Milano og Montpellier. Sidstnævnte bliver en helt ny rute i Arlandas portefølje af ruter. Norwegian vil fra 2. juni flyve tre gange om ugen til Milano og fra den 19. juni vil selskabet to gange om ugen mellem Arlanda og Montpellier i Sydfrankrig.

Desuden øger Norwegian antallet af flyvninger til Faro i Portugal, Pisa i Italien og Amsterdam i Holland i løbet af sommeren. Desuden udvides sæsonen for destinationer Bordeaux i Frankrig og til Burgas i Bulgarien.

”Vi er meget glade for, at Norwegian fortsætter med at investere i Arlanda ved både etablering af nye ruter og øget trafik. Der er en klar efterspørgsel blandt svenskere på flere ruter. I år er den international trafik indtil videre vokset med syv procent. Frem mod 2023 investerer vi mere end ti milliarder i en udvidelse af lufthavnen,” siger Karl Wistrand, koncernchef for Swedavia, der driver Arlanda og ni andre store svenske lufthavne.

Meldt deres ankomst
Onsdag annoncerede Norwegian også, at de åbner en ny svensk indenrigsrute fra Stockholm Arlanda til Skellefteå i Nordsverige, og ugen før meddelte Singapore Airlines, at de næste år agter at åbne ny rute fra Singapore via Moskva til Stockholm. Den skal betjenes med selskabets nye Airbus A350-fly.

Desuden har easyJet annonceret optrapning af selskabets tilstedeværelse i lufthavnen med flere nye ruter. Blandt andet flyttes selskabets rute fra London Luton til København til Stockholm. Og endelig så har de to lavprisselskaber Monarch Airlines fra Stobritannien og Transavia fra Holland meldt deres ankomst i Stockholm Arlanda næste år med henholdsvis tre og to nye ruter.

Kan også være med
Arlanda er dog ikke den eneste svenske lufthavn, der fik et par ruteannonceringer at gå på juleferie på. I Sveriges næststørste og Skandinaviens fjerdestørste lufthavn, Gøteborg Landvetter, kan man også være med. Således annoncerede Norwegian, at de fra 30. marts næste år vil flyve to gange om ugen mellem Gøteborg og Split.

Ud over den nye destination Split har Norwegian 14 sæson- og helårsruter fra Gøteborg Landvetter: Alicante, Barcelona, Chania, Las Palmas, London, Madrid (fra august 2016), Malaga, Nice, Palma de Mallorca, Pristina, Rom, Stockholm, Salzburg og Tenerife.

Desuden annoncerede det ungarske lavprisselskab Wizz Air, at de i slutningen af marts næste år vil åbne en ny rute mellem Gøteborg og Vilnius i Litauen med to ugentlige flyvninger.

“Vi er glade, at Wizz Air investerer i Landvetter og starter en direkte forbindelse til en af Østersøens interessante hovedstæder. Det giver både os i Vestsverige og vores litauiske naboer bedre muligheder for øget udveksling mellem de to lande inden for forretning og turisme,” siger Charlotte Ljunggren, lufthavnsdirektør i Gøteborg Landvetter Lufthavn.

Fra Gøteborg Landvetter flyver Wizz Air allerede i dag direkte til mange østeuropæiske byer: Beograd i Serbien, Budapest i Ungarn, Gdansk og Warszawa i Polen, Skopje i Makedonien og Tuzla i Bosnien-Hercegovina.

Og endelig så får Malmø Sturup Lufthavn fra slutningen af marts næste år fire ugentlige flyvninger til Prag med tjekkiske CSA Czech Airlines, som næste år også åbner en rute mellem Prag og Aarhus.

 

Relaterede artikler:

Norwegian udfordrer SAS på svensk indenrigsrute

Stockholm-Arlanda lander A350-langdistancerute

EasyJet flytter CPH-rute til Stockholm

Monarch Airlines åbner tre ruter i Skandinavien

Endnu et lavprisflyselskab til Stockholm

Austrian får fjerde skandinaviske rute

Arlanda har potentiale til A380-rute

Arlanda vil også være A380-lufthavn

CPH og Arlanda i kamp om nye langdistanceruter

”Som at skifte fra FC Barcelona til Real Madrid”