Syrian Air indsætter jumbojet til Skandinavien

Syrian Air har reduceret frekvenserne til en række europæiske lufthavne, bl.a. Københavns Lufthavn, der går fra to ugentlige til en ugentlig afgang. Til gengæld skal ruten til Stockholm-Arlanda fra den 17. juli betjenes af en Boeing 747SP jumbojet hver søndag.

Urolighederne i Syrien har medført nogle usædvanlige omrokeringer af fly og ruter. Således har Syrian Air valgt at reducere på en række afgange fra Damaskus til forskellige europæiske destiationer.

Det går blandt andet udover Københavns Lufthavn, der får reduceret fra to ugentlige afgange til blot en ugentlig afgang befløjet med Airbus A320.

Der halveres også på afgangene til Bucharest, Frankfurt, Istanbul og Paris-Orly, mens ruterne til Marseille og Milano-Malpensa vil blive lukket.

Derimod sker der noget særligt i forhold til det syriske luftfartsselskabs rute til Stockholm. Her indsættes fra 17. juli en Boeing 747 SP jumbojet fra Damaskus til Stockholm-Arlanda.

Der er afgang hver søndag efter følgende tidtabel:

RB445 DAM0255 – 0635ARN 74L 7
RB446 ARN0805 – 1005DAM 74L 7

Ifølge tidtabellen vil Syrian Air have yderligere en flyafgang fra Damaskus til Stockholm om søndagen med rutenummer RB447/RB448. Denne forbindelse går via Kameshli og opereres med en Airbus A320.

Boeing 747SP flyet, der vil blive benyttet på Stockholm-ruten har mange år på bagen. Syrian Air har to fly af denne type produceret i 1976, og de har været oplagret i de senere år. De genindsættes i trafikken i den kommende sommer i en version med 308 sæder i Economy Class og 16 sæder i First Class.

Der er i dag globalt kun 18 eksemplarer af Boeing 747SP-flyet i drift – heraf to hos Syrian Air. Der blev dog også kun fremstillet 45 fly af denne type.