Wizz Air Airbus A320 i Billund Lufthavn (Foto: BLL)

Syvende Wizz Air-rute fra Billund

Billund får endnu en rute til Rumænien, når Wizz Air fra slutningen af april næste år begynder at flyve til Iasi. Det bliver selskabets syvende rute fra Billund.

Det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air fortsætter den markante ekspansion i Billund Lufthavn. Den 30. april næste år åbnes en ny rute til Iasi i Rumænien, og det bliver dermed den syvende rute fra den internationale vestdanske lufthavn.

Der bliver to ugentlige afgange fra Billund på mandage og fredage, og priserne starter ved 304 kroner for en enkeltbillet. Der flyves med de velkendte Airbus A320 med plads til 180 passagerer.

Iasi er en by med med 500.000 indbyggere og bliver af mange anset for, at være Rumæniens kulturhovedstad. Byen er hjemsted for mange kulturelle tilbud med attraktioner som Vasile Alecsandri National Teater, Moldova Stats symfoniorkester samt mange museer og gallerier. Intet mindre end fem universiteter er placeret rundt omkring i byen, og Iasi er derfor også et af Rumæniens forsknings- og uddannelsesmæssige hovedområder, hvilket er med til at give storbyen en helt bestemt energisk og ung stemning.

180.000 passagerer i 2017
Billund bliver samtidig den første lufthavn i Skandinavien, der får direkte flyforbindelse til Iasi, men Malmø Lufthavn følger dog efter et par dage senere, da det nye A320-basefly i Iasi også skal flyve til den sydsvenske lufthavn.

“Det glæder os, at vi allerede et år efter baseåbningen i Iasi kan fortsætte investeringen med at indsætte endnu en Airbus A320, der vil blive tilføjet flåden i slutningen af april. Hele Wizz Air-teamet ser frem til at byde vores passagerer velkommen ombord på de længe ventede ruter til Eindhoven, Dortmund, Thessaloniki, Billund, Malmø og Paris”, siger Sorina Ratz, der er kommunikationschef hos Wizz Air.

Wizz Air har for alvor bidt sig fast i Billund Lufthavn. Sidste år var der 80.217 passagerer ombord på selskabets fly til og fra lufthavnen, og i 2017 forventes mindst 180.000 passagerer, da nye ruter til Cluj Napoca og Bukarest kom til i slutningen af 2016 samt en rute til Warszawa ved sommertrafikprogrammets opstart i marts i år.

I første halvår af 2017 rejste 85.836 passagerer med Wizz Air, og den største rute fra Billund var Bukarest efterfulgt af Vilnius, Gdansk, Cluj Napoca, Tuzla og Warszawa.

 

Relaterede artikler:

Wizz Air øger på danske ruter

Wizz Air toppede lavprisvæksten i 2016

Wizz Air på vej mod 150.000 passagerer i Billund

Billund får flere Wizz Air-ruter

Wizz Air er kommet godt fra start i Billund