EasyJet-fly i Berlin Tegel Airport. (Foto: Berlin-airport.de | FBB)

Tegel har rejst sig efter airberlin-konkursen

Der var i september passagerfremgang i Tegel-lufthavnen i Berlin, hvorfor optimismen er vendt tilbage efter konkursen i airberlin.

Konkursen i airberlin i 2017 var et hårdt slag for Tegel-lufthavnen i Berlin. Det tyske flyselskab var indtil sidste efterår det suverænt største flyselskab i Tegel. 

Den 15. august gik airberlin i betalingsstandsning, og den 27. oktober stoppede de sidste flyvninger, hvormed konkursen endegyldigt var en realitet. Det kunne med det samme aflæses i passagertallene i Tegel, der fik afbrudt en lang periode med vækst.

Et år senere kan der så gøres status, og det lader til, at begge hovedstadslufthavne i Berlin er ved at komme sig efter konkursen. I september var der således 3.402.459 passagerer, der rejste til og fra Schönefeld og Tegel, der begge er ejet af lufthavnsoperatøren Flughafen Berlin Brandenburg GmbH (FBB). Passagertallet svarer til en fremgang på 6,3 procent i forhold til samme måned året før.

Betragter man de to lufthavne hver for sig, var der i Tegel en fremgang på 11,6 procent til i alt 2.267.210 passagerer, mens passagertallet i Schönefeld-lufthavnen voksede med 2,8 procent til 1.136.249 passagerer.

Samlet tilbagegang på ni måneder
En så markant vækst, var formentlig ikke, hvad man forventede sig sidste år ved samme tid. November 2017 var den første måned uden airberlin i trafikopgørelsen, og dengang faldt passagertallet i Tegel med 21,1 procent, således at hver femte passager med ét slag var forsvundet fra lufthavnen.

En markant satsning fra easyJet – samt en efterfølgende entré fra Ryanair via Laudamotion – har sikret, at der stadig er masser af optimisme i Tegel-lufthavnen.

År til dato har 25.627.049 passagerer rejst gennem terminalerne i de to lufthavne, hvilket er en tilbagegang på 1,3 procent i forhold til samme ni måneders periode året før. Tilbagegangen var størst i Tegel, hvor 1,9 procent færre passagerer betød, at 15.921.175 havde benyttet lufthavnen ved udgangen af september. I Schönefeld var passagertabet på 0,2 procent, og 9.705.874 passagerer har rejst gennem lufthavnen i de første ni måneder af 2018.

 

Relaterede artikler:

Berlin-Tegel bliver ‘hub’ hos easyJet

Ryanair leverer basefly til Lauda i Berlin-Tegel

Hver femte passager forsvandt i Berlin-Tegel