(Foto: Craig)

Teknisk fejl på Malaysia-fly skabte frygt

Et Boeing 777-200 passagerfly fra Malaysia Airlines var i lørdags på vej til Tokyo, da flyet måtte returnere på grund af en teknisk fejl. Fejl på selskabets Boeing 777-fly skaber generel ængstelse.

Malaysia Airlines råder i dag over 13 langdistancefly af typen Boeing 777-200. For et halvt år siden havde det malaysiske flyselskab 15 fly af typen, men to af disse er på dramatisk vis forsvundet fra flåden.

Først forsvandt flyet med registreringen 9M-MRO den 8. marts som rutenummer MH370 på vej fra Kuala Lumpur til Beijing, og den 17. juli var det 9M-MRD som MH017, der angiveligt blev skudt ned over Ukraine undervejs på en flyvning fra Amsterdam til Kuala Lumpur.

Efter disse hændelser er der naturligt kommet et stort fokus på Malaysia Airlines samt på selskabets tilbageværende 13 Boeing 777-200 langdistancefly.

Et af disse fly med registreringen, 9M-MRH, var i lørdags undervejs fra Kuala Lumpur til Tokyo som rutenummer 070, da der opstod tekniske problemer.

Kort efter starten anmodede piloterne om i en højde på 6.400 meter at stoppe den fortsatte opstigning og i stedet lægge sig i en holding-position. Herefter blev der anmodet om at returnere til Kuala Lumpur uden yderligere oplysninger samt uden at anmode om prioriteret landing. Flyet landede 40 minutter efter afgangen på Kuala Lumpur International Airport´s bane 14L.

Problemer med trykforskel
Flyselskabet var tilbageholdende med informationer, om årsagen til, at flyet måtte returnere til den malaysiske hovedstadslufthavn.

Derimod var der større åbenhed at spore hos de civile luftfartsmyndigheder i Malaysia.

“Flyets piloter var ikke i stand til at opretholde den rette trykforskel for passagernes komfort. Det var ikke et stort problem,“ sagde, Azharuddin Abdual Rahman, generaldirektør for de civile luftfartsmyndigheder, til nyhedsbureauet AFP.