Airbus A330-300 fra Thai AirAsia X (Foto: Thai AirAsia)

Thai AirAsia X vil starte rute til Stockholm

Det thailandske langdistanceselskab Thai AirAsia X vil flyve fra Bangkok til Stockholm, når det i april næste år får yderligere to A330-fly.

Det thailandske langdistanceselskab Thai AirAsia X vil i 2019 åbne en ny rute fra Bangkok til Stockholm Arlanda. Det siger Tony Fernandes, koncernchef og grundlægger af AirAsia Group, som Thai AirAsia X er en del af, ifølge nyhedsbureaet Reuters.

Thai AirAsia X har i øjeblikket syv Airbus A330-300 fly i sin flåde, som anvendes på selskabets eksisterende langdistanceruter fra Bangkoks Don Muang International Airport til Japan, Sydkorea og Kina.

Nye ruter til Stockholm, Wien og Prag
Men når Thai AirAsia X i april 2019 får leveret yderligere to fly af typen, vil selskabet starte op med ruter fra Bangkok til Europa, og det bliver i første omgang tre ruter til Stockholm, Wien og Prag, oplyser Tony Fernandes. Hvornår ruterne præcist vil blive åbnet, er uvist.

I dag flyver Thai Airways og Norwegian mellem Stockholm og Bangkok.

Thai AirAsia X blev etableret i 2014 som et joint-venture mellem Thai AirAsia og det malaysiske langdistanceselskab AirAsia X – som er et søsterselskab til lavprisselskabet AirAsia i Malaysia.

Thai AirAsia X flyver i dag fra Bangkok til Tokyo, Osaka og Sapporo i Japan, Seoul i Sydkorea og Shanghai og Shenzhen i Kina.

Ordrer på 100 nye A330-900neo
AirAsia X har netop i forbindelse med flyshowet i Farnborough i England bestilt yderligere 34 Airbus A330-900neo fly og har dermed en ordre på i alt 100 eksemplarer af det nye langdistancefly hos Airbus-fabrikkerne.

De nye fly skal både bruges af det AirAsia X på ruter fra Malaysia og af Thai AirAsia X samt det indonesiske langdistanceselskab Indonesia AirAsia X.

Samtidig med de nye flyordrer er AirAsia X i gang med en større omstrukturering og ændringer i ruteprogrammet, hvor selskabet ifølge Tony Fernandes vil skille sig af med ”perifere ruter, hvor der ikke er nogen vækst”.

Fremover vil selskabet have hovedfokus på lande som Japan, Sydkorea, Australien, Kina og Indien.

Thai AirAsia X forbereder endvidere en børsnotering i Thailand inden for den nærmeste fremtid, har Tony Fernandes oplyst på Twitter.

Relaterede artikler:

https://www.check-in.dk/thai-airasia-har-europa-kikkerten/

AirAsia X vil indrette A330 med 440 sæder

AirAsia og HNA Group i drøftelser