Thai-jumbojet vender tilbage til CPH

Den skandinaviske salgsledelse i Thai Airways har overbevist selskabets hovedkontor om, at der skal større kapacitet på Phuket-ruten i højsæsonen. Derfor vender Boeing 747-400 flyet tilbage til Skandinavien.

I slutningen af august måned blev det kendt, at Thai Airways ville blive tvunget til at reducere kapaciteten fra København og Stockholm til Phuket i det kommende vintertrafikprogram.

Fra centralt hold var det blevet besluttet, at det thailandske flyselskab ville indsætte Boeing 777-200ER fly med 292 sæder i stedet for det planlagte Boeing 777-300ER fly, der har plads til 348 personer. Dermed var der udsigt til en reduceret kapacitet på 16 procent på de direkte ruter fra Skandinavien til Phuket.

Flemming Sonne, der er Thai´s regionale salgschef i Skandinavien var ikke særlig begejstret over den løsning, da ruterne til Phuket er profitable og med høj belægning. Gennem et ihærdigt arbejde for at overbevise hovedkontoret om, at der er behov for større kapacitet, er det lykkedes at skaffe et større fly til ruten.

Fra den 11. december til den 31. januar vil Thai flyve to gange ugentligt fra København til Phuket med Boeing 747-400 fly med plads til 375 passagerer. Flyet har 325 sæder på Economy Class, og de 40 sæder i Royal Silk Class bliver tilbudt passagerer, der har købt plads på Premium Economy.

Flere sæder i højsæsonen
Udsigten til at kunne tilbyde 375 flysæder per afgange til Phuket vækker begejstring hos Thai Airways i Skandinavien.

“Vi er selvfølgelig glade for, at det er lykkedes at skaffe ekstra kapacitet i december og januar, hvor det er højsæson i Thailand. Passagererne får et bedre produkt, og vi får flere sæder at sælge af. Efter denne kapacitetsændring vil vi kunne tilbyde stort set samme kapacitet som i seneste vintersæson,“ fortæller Flemming Sonne, regional salgschef i Thai Airways, til CHECK-IN.dk.

Når Thai-jumbojetten atter trækkes væk fra ruten fra begyndelsen af februar måned, vil det noget mindre Boeing 777-fly med 83 færre sæder blive indsat på de skandinaviske Phuket-ruter indtil udgangen af marts måned.

Thai flyver på fredag og søndage kl. 20.35 fra København til Phuket, og flyet går retur samme dage direkte fra Bangkok. Fra Stockholm er afgangen kl. 20.45 på tirsdage og torsdage – også med returflyvning samme dage fra Bangkok som dagflyvninger.

Ændringerne berører ikke de ordinære daglige flyvninger til Bangkok fra København og Stockholm. På disse afgange vil der blive benyttet Boeing 777-300ER fly.