Thomas Cook Airlines kopierer Norwegian

Det britiske charter- og lavprisflyselskab Thomas Cook Airlines har igangsat en USA-offensiv med tre nye USA-ruter til lavpris. Flere ruter er klar til lancering i 2016.

Hos det britiske charter- og lavprisflyselskab Thomas Cook Airlines er man tilsyneladende blevet inspireret af den salgsmæssige succes, som Norwegian har haft på selskabets langdistanceruter fra Skandinavien og London til USA.

Thomas Cook Airlines har med base i Manchester igangsat en USA-offensiv, der blev indledt i denne uge. I første bølge er der ruter til New York-JFK og Miami mens Las Vegas betjenes fra Glasgow.

Den 3. maj åbnedes den første rute fra Manchester til Miami med tre ugentlige afgange. Dagen efter kom Las Vegas på rutekortet med en ugentlig afgang fra Glasgow. Og i tirsdags blev der åbnet op for tre ugentlige afgange fra Manchester til New York-JFK. Alle ruterne bliver opereret med Airbus A330-200 fly.

Los Angeles og Boston i 2016
Men samtidig med åbningen af de nye ruter kunne Thomas Cook Airlines løfte sløret for rutenyhederne i 2016.

Her vil det britske flyselskab sætte Los Angeles og Boston på rutekortet. Der flyves to gange ugentligt fra Manchester til Los Angeles fra den 2. maj næste år, mens ruten til Boston indledes den 30, maj 2016 og får to ugentlige forbindelser.

Norwegians USA-satsning har også Los Angeles, New York-JFK og Las Vegas på programmet. Herudover flyver Norwegian til Fort Lauderdale og Orlando i stedet for Miami, som Thomas Cook Airlines har valgt, samt til Oakland nær San Francisco.

Norwegian har massiv succes med ruterne fra London-Gatwick, hvor belægningsprocenten er midt i 90´erne. Men indtil videre kan Norwegian være alene om det sydengelske marked, idet Thomas Cook Airlines i første omgang har lanceret sine USA-ruter fra Manchester, så man undgår det konkurrenceudsatte marked omkring London.