Transportminister Thomas Danielsen. (Foto: Venstre)

Thomas Danielsen er ny transportminister

Nu er der sat navn på landets nye transportminister, og det bliver Thomas Danielsen fra Venstre, der vil varetage den post i SVM-regeringen.

Den nye SVM-regering er torsdag blevet præsenteret for Dronning Margrethe og Kronprins Frederik på Amalienborg, og ved samme lejlighed fik danskerne indsigt i ministerlisten, som viser, at det er Thomas Danielsen fra Venstre, der er blevet udpeget som landets nye transportminister.

Den 39-årige Thomas Danielsen har siddet i Folketinget siden 2011, hvor han første gang blev valgt ind af vælgerne i Vestjyllands Storkreds. Inden da var han medlem af byrådet i Holstebro Kommune, hvilket var et hverv, som han bestred indtil 2013 blandt andet som formand for udvalget for kultur og fritid.

Han har flere uddannelser bag sig. I 2004 blev Danielsen uddannet som lastvognsmekaniker ved Iveco i Holstebro og efterfølgende uddannede han sig som bankrådgiver ved Sparekassen Holstebro, hvor han ligeledes arbejdede frem til, at han første gang opnåede valg til Folketinget.

Har varetaget forskelligartede ordførerskaber
I sin tid i Folketinget har Thomas Danielsen haft en række forskellige ansvarsområder. Han har været ordfører for fiskeri, energi, klima, Færøerne samt landdistrikter og øerne i perioder af forskellig varighed frem til valget i 2019.

Venstremanden har været jagtordfører fra 2020 og frem til i år, og i den periode var Thomas Danielsen også søfartsordfører, ligesom han har fungeret som næstformand for Finansudvalget, der er et af Folketingets ældste udvalg, mellem 2020 og 2022.

Han har desuden været næstformand for Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget mellem 2011 og 2015, hvorefter han blev udnævnt som udvalgets formand. Den post sad han på frem til valget i 2019, og fra 2020 indtil i år har han atter fungeret som næstformand for udvalget.

Overtog prestigefyldt post
Da Karsten Lauritzen i begyndelsen af i år sagde farvel til Venstre på Christiansborg for at blive direktør for DI Transport, var det Thomas Danielsen, der blev udpeget til at overtage den prestigefyldte post som gruppeformand for partiets folketingsgruppe.

”Jeg er meget glad og beæret over at blive valgt som ny gruppeformand for Venstre, og jeg vil gå til opgaven med stor ydmyghed. Det er noget helt særligt for mig at blive valgt af de kolleger, der kender mig så godt, og jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet,” udtalte Thomas Danielsen i den forbindelse.

Indtil dagens udnævnelse har den nye transportminister – udover titlen som gruppeformand – været medlem af Udvalget for Forretningsorden, stedfortrædende statsrevisor samt haft en bestyrelsespost hos den selvejende institution Danish Institute for Parties and Democracy.

Privat er Thomas Danielsen gift og har to børn. I sin fritid går han på jagt, sejler og arbejder på sit hobbylandbrug.


Relaterede artikler:

Trine Bramsen udnævnt som ny transportminister

Transportministeren trækker sig

Tre vigtige opgaver for luftfartens nye minister