Tilbagegang for Star Tour-moderselskab

Star Tours moderselskab, TUI Nordic, må notere et fald i driftsresultatet på 40 procent i det seneste regnskabsår.

Den nordiske del af TUI Travel-koncernen klarede sig markant dårligst i det regnskabsår fra 1. oktover 2013 til 30. september 2014, som TUI Travel netop har offentliggjort. TUI Nordic tæller blandt andet danske Star Tour.

Således er driftsresultatet faldet mere end 40 procent i det nordiske ben af verdens største rejsekoncern. Fra 747 mio. kroner i 2012/2013 til 445 mio. kroner i 2013/2014-regnskabet.

”Faldet i driftsresultat var primært drevet af en svag udvikling i 1. halvår, afspejlet i svagere prissætning på grund af en betydelig reduktion i Egypten-programmet, politisk uro i Thailand og et mere konkurrencepræget miljø generelt. Især på De Kanariske Øer, som er en vigtig destination og kilde til rentabilitet i vintersæsonen,” skriver selskabet i sin regnskabsmeddelelse.

TUI Travel-gruppen som helhed havde en vækst på seks procent i driftsresultatet.

Lys fremtid i møde
Omsætningen i de nordiske markeder faldt med ni procent til knap 10,5 mia. kroner. For hele koncernen var faldet i omsætning på fire procent til 117 mia. kroner.

TUI Travel forventer nu, at det nordiske ben går en lys fremtid i møde.

”Norden led af et udfordrende første halvår, men resultaterne har siden stabiliseret sig. En ændring af ledelsen i 2. halvår og gennemførelsen af vores “One Nordic“ struktur efterlader os godt positioneret til vækst,” skriver TUI Travel i regnskabet.