De fire store flyselskaber i Atlantic Joint Business. (Foto: American Airlines | PR)

Transatlantisk alliance lancerer syv nye ruter

De seks flyselskaber i Joint Atlanatic Business udvider netværket med syv nye transatlantiske ruter. Der åbnes blandt andet ruter fra Helsinki til to amerikanske destinationer i 2022.

Når flyrejsende i løbet af sommeren næste år vil en tur over Atlanten, vil der være endnu flere ruter at vælge imellem.

Det er Atlantic Joint Business-samarbejdet, der sammen lancerer syv nye transatlantiske ruter. Aer Lingus har allerede åbnet to nye ruter i begyndelsen af december i år, og begge er fra Manchester. Den ene er til New York-JFK med Airbus A321neo, og der er daglige afgange året rundt. Den anden nye rute er til Orlando med fire ugentlige afgange året rundt med Airbus A330-300.

British Airways åbner en ny rute 3. juni 2022 fra London Heathrow til Portland på den amerikanske nordvestkyst. Der bliver fem ugentlige afgange med Boeing 787-8 Dreamliner. Herudover genoptager flyselskabet 3. juni 2022 ruten fra London Heathrow til Pittsburgh med fire ugentlige afgange.

Fra 28. marts 2022 vil det spanske lavprisflyselskab LEVEL flyve fra Barcelona til Los Angeles med fire ugentlige afgange med en Airbus A330-200.

Åbner ruter til Dallas og Seattle
Finnair er klar med to nye ruter til USA i 2022. Fra 6. februar åbnes der en forbindelse fra Helsinki til Dallas med fire ugentlige afgange, og der flyves med Airbus A350. Den anden rute åbnes 1. juni og går til Seattle med tre ugentlige afgange med Airbus A330. Begge ruter lukkes igen ved udgangen af sommertrafikprogrammet i slutningen af oktober.

”Seattle og Dallas er fantastiske tilføjelser til vores netværk i USA, og vi tror på, at ruterne vil være succesrige og populære med både fritids- og erhvervskunder,” siger Caroline Borawski, Finnairs direktør for Nordamerika.

Det sidste europæiske flyselskab i Atlantic Joint Business, Iberia, lancerer ikke nogen nye ruter i denne omgang, men øger blandt andet frekvensen på ruter fra Madrid til blandt andet New York, Miami og Chicago.

American Airlines er det eneste ikke-europæiske flyselskab i den transatlantiske alliance, og selskabet åbner 5. april 2022 en ny rute fra Charlotte i delstaten North Carolina til Rom. Der bliver daglige afgange med en Boeing 777-200 indtil 29. oktober.

Partnerskab begyndte i 2010
Atlantic Joint Business er et samarbejde, hvor man forsøger at ensrette produkterne på de nordatlantiske ruter. Kunderne hos de seks flyselskaber kan således drage fordel af et større og koordineret udvalg af forbindelser i netværket.

”Næste sommer åbnes spændende og bekvemme nye ruter for alle vores kunder, der yderligere forbinder Europa med USA. Atlantic Joint Business tilbyder store fordele for vores kunder – herunder muligheden for at mixe og matche flyvninger fra et hvilket som helst af de seks flyselskaber for at få de bedste tilbud og nyde jævnere forbindelser – alt sammen i én booking,” siger Seb Seward, direktør for Atlantic Joint Business.

Samarbejdet i Atlantic Joint Business begyndte i 2010 mellem American Airlines, British Airways og Iberia. Finnair tilsluttede sig i 2013, LEVEL i 2017 og senest kom Aer Lingus med i år.

Partnerskabet i Atlantic Joint Business blev i sin tid godkendt af EU-Kommissionen, men i 2018 indledte de britiske konkurrencemyndigheder en ny undersøgelse af samarbejdet. Alliancen fik dog lov at fortsætte, og siden er yderligere ét flyselskab altså kommet med.

 

Relaterede artikler:

Finnair hopper med på Light-bølgen til USA

Rutesamarbejde i myndigheders søgelys

American Airlines åbner ni nye europæiske ruter