Flere Dash-8-200 er i hangar hos Air Greenland. (Foto: Air Greenland | Facebook)

Tre Air Greenland-fly på jorden uden reservedele

Tirsdag var tre af Air Greenlands syv Dash-8-200 på jorden, da der er akut mangel på reservedele i hele Europa. Flere hundrede passagerer er påvirket af driftsforstyrrelserne, der vil vare indtil fredag.

Air Greenland har den seneste tid været ramt af vejrmæssige udfordringer, og nu er selskabet også udfordret af tekniske problemer.

Således måtte Air Greenland tirsdag gennemføre sit trafikprogram i Grønland med blot fire ud af syv Dash-8-200 i produktion. De øvrige tre fly af samme type holdt på jorden, da der mangler reservedele.

Af de syv Dash 8-fly, der har en gennemsnitsalder på lidt mere end 25 år, har OY-GRG ikke været i operation siden lørdag den 30. juli. OY-GRJ blev sat på jorden søndag eftermiddag i Ilulissat, og OY-GRP nåede at gennemføre trafikprogrammet mandag, inden dette fly også måtte forblive på jorden.

“Vi mangler nogle reservedele til vores Dash 8 fly, fordi der er akut mangel på reservedele i hele Europa. Det betyder, at vi har færre fly at flyve med og et strammere program på rutebeflyvningen, da vi også skal tage hensyn til de regler, der er i loven vedrørende hviletider for piloter og kabinebesætninger. Det betyder også at vi kan forvente flere udfordringer i løbet af denne uge,” hedder det i en meddelelse fra selskabet.

Flere hundrede passagerer påvirket
Det var ikke alene de tre groundede Dash-8-200, der udfordrede Air Greenland i løbet af tirsdag. Den store Airbus A330-200, der skulle flyve til København havde tekniske udfordringer, og efter et par timers hårdt arbejde, lykkedes det mekanikerne at få fundet og udbedret fejlen, så flyet kunne lette mod København med to timer og 15 minutters forsinkelse.

De aktuelle udfordringer kommer til at have indflydelse på Air Greenlands trafikprogram i de kommende dage.

Tirsdag var der i alt 238 passagerer, der var påvirket af driftsforstyrrelser, og yderligere 124 vil i løbet af onsdagen få ændringer til deres rejseplan i Nuuk, Kangerlussuaq, Sisimiut og Maniitsoq.

“Vores Driftscenter arbejder lige nu på at finde alternative afgange til alle, og arbejder så hurtigt, som de kan, men oprydningsarbejdet kommer til at vare frem til fredag,” lyder det fra selskabet.

Air Greenland måtte midt i juli midlertidigt lukke for billetsalget i resten af juli, da knap 1.000 passagerer var strandet rundt omkring i Grønland, da lavt skydække og tåge langs kysten, havde gjort det vanskeligt for Air Greenland at få flyene på vingerne.

 

Relaterede artikler:

Air Greenland genåbner billetsalget

Air Greenland lukker for billetsalget i juli

Air Greenland må flyve uden kabinepersonale