Kabinen i A330-flyet efter hændelsen. (Foto: Privatfoto fra medie i Angola)

Turbulens hærgede kabine i A330 fra Hi Fly

10 personer blev kvæstet, og det var flere skader i kabinen, da en Airbus A330-300 fra portugisiske Hi Fly blev ramt af hård turbulens undervejs på en flyvning til Lissabon i Portugal.

Der udspillede sig en dramatisk hændelse ombord, da et fly fra wetlease-operatøren Hi Fly foretog en flyvning fra Angolas hovedstad Luanda til Lissabon på vegne af TAAG Angola Airlines.

Hændelsen skete på rutenummer DT652 den 23. marts i en Airbus A330-300 med registreringsnummeret 9H-HFA

Flyet, der har plads til 269 passagerer, blev undervejs ruten ramt af hård turbulens. Det skete, da flyet havde krydset grænsen i luftrummet over det det centralafrikanske land Cameroun til Nigeria, hvor flyet befandt sig godt 350 kilometer sydøst for hovedstaden Abuja. Det skriver The Aviation Herald.

Andre medier rapporter dog baseret på oplysninger fra TAAG Angola Airlines, at flyet befandt sig over Den Demokratiske Republik Congo.

Serveringsvogne ramte loftet
Turbulensen ramte samtidig med, at kabinepersonalet var i færd med at servere et måltid for de ombordværende, hvilket bidrog til de materielle skader og kvæstelserne, da flyets bevægede sig 60 meter vertikalt op og ned under turbulensen,

Det førte til, at serveringsvognene blev slynget op mod loftet i kabinen, ligesom der blev spredt mad, drikkevarer og bakker ud over en del af midtergangen. En video fra flyet viser desuden, hvordan en bakke har kilet sig fast mellem bagagehylden og loftet.

I alt blev 10 personer kvæstet under hændelsen. Det drejer sig om otte passagerer og to kabineansatte. En af de kabineansatte brækkede benet, mens de andre kvæstelser betegnes som værende af mindre alvorlig karakter.

Holder fortsat parkeret i lufthavnen
En af de kvæstede modtog førstehjælp i luften. Behandlingen blev udført af en læge, som tilfældigvis var ombord på flyvningen, der efterfølgende fortsatte mod Portugals hovedstad, hvor flyet ankom omkring fem timer efter hændelsen.

Da flyet landede i Lisbon Humberto Delgado Airport, stod sundhedsfagligt personale klar til at tilse de skadede. I skrivende stund befinder Airbus-flyet sig fortsat i lufthavnen, og det er indtil videre ikke skemalagt til at skulle foretage andre flyvninger, hvilket kan skyldes, at skaderne i kabinen først skal udbedres, eller at kontrakten med TAAG Angola Airlines er udløbet.

A330-flyet har været i drift for TAAG Angola Airlines siden 16. juni sidste år, og selskabet har i en udtalelse oplyst, at hændelsen skyldtes ”ugunstige atmosfæriske forhold”.

Relaterede artikler:

Officielt: SAS wetleaser Airbus A330 fra Hi Fly

Syv personer kvæstet af turbulens på Lufthansa-fly

Sunclass leaser A330neo fra Hi Fly