Boeing 737-800 flyet Burhaniye var det første Turkish Airlines fly i Aalborg Lufthavn den 9. juli 2012. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Turkish Airlines vinterlukker rute til Aalborg

Fra slutningen af oktober indstiller Turkish Airlines midlertidigt ruten mellem Istanbul og Aalborg. Det tyrkiske selskab forventer dog at vende tilbage til foråret.

Den stigende geopolitiske uro har ramt Turkish Airlines så voldsomt, at selskabet lukker en række ruter og reducerer frekvenser på andre. Tidligere kom det frem, at det tyrkiske flyselskab ville reducere fra fem til fire ugentlige afgange mellem Istanbul og Aalborg i vintertrafikprogrammet, men nu er det blevet besluttet at lukke helt ned i vinterhalvåret.

Der vil således ikke være flyvninger mellem Aalborg og Istanbul Atatürk-lufthavnen fra den 30. oktober og frem til og med den 25. marts næste år. Derimod har Turkish Airlines valgt at fastholde fem ugentlige flyvninger mellem Istanbul og Billund igennem hele vinteren.

“På grund af den udvikling, der har været i regionen, og  de konsekvenser det har for luftfartsindustrien, har Turkish Airlines været nødt til at revurdere 2016-budgettet,” lyder den begrundelse, som Turkish Airlines-chefen i Aalborg Lufthavn, Hatice Pinar, har givet i forbindelse med den midlertidige lukning af ruten fra Istanbul til Aalborg.

Ruten mellem Istanbul og Aalborg blev oprindeligt åbnet den 9. juli 2012 som en trekantsrute, der også involverede Billund Lufthavn. Fra dette års sommertrafikprogram valgte Turkish Airlines at opgradere kapaciteten til fem ugentlige afgange til hver lufthavn, således at trekantsflyvningen blev elimineret.

Forstår beslutning
Hos Aalborg Lufthavn er der naturligvis ærgrelse over,  at man mister fem ugentlige flyvninger til trafikknudepunktet i Istanbul i de kommende fem måneder, men alligevel er der forståelse for beslutningen hos lufthavnen.

”Jeg forstår godt, at man laver fem afgange til én lufthavn, frem for at dele trafikken mellem to, da det ville have været et amputeret trafikprogram med fem afgange til deling. Jeg havde dog allerhelst set, at Aalborg Lufthavn var blevet valgt i stedet for Billund,” siger administrerende direktør Søren Svendsen fra Aalborg Lufthavn til CHECK-IN.dk.

Når flyselskaber begynder at vinterlukke ruter, der tidligere har været helårsruter, er det ofte et dårligt tegn. Så ender det i mange tilfælde med, at ruten har få sæsoner tilbage eller måske ikke åbner igen efter den midlertidige lukning. Sådan ser det dog ikke ud i Aalborg Lufthavn.

“Vi har noteret os, at Turkish Airlines beholder salgskontoret i lufthavnen, og at det stadig vil være bemandet med fire medarbejdere. De sidder lige nu og sælger ind på sommertrafikprogrammet, hvor ruten fra Istanbul til Aalborg er tilgængelig,” understreger Søren Svendsen.

 

Relaterede artikler:

Turkish Airlines skærer hårdt i vinterprogrammet

Én god rute kan blive til to svage ruter

Turkish Airlines øger med 43 procent fra Jylland

Venter på flere flyafgange fra Jylland til Istanbul

Aalborg Lufthavn fik besøg af Burhaniye