I juni 2014 indsatte Turkish Airlines Airbus A330-langdistancefly på ruten mellem Istanbul Atatürk og København. ( Foto: Københavns Lufthavn)

Turkish beskærer CPH-rute kraftigt

Turkish Airlines skærer i vinterprogrammet en tredjedel af flyvningerne væk på ruten mellem Istanbul Atatürk og København.

Den faldende interesse for at flyve til og fra Tyrkiet efter sommerens mislykkede militærkup rammer nu også Turkish Airlines’ rute mellem Istanbul Atatürk-lufthavnen og Københavns Lufthavn.

Således barberes ruten i den kommende vintersæson ned fra 21 til 14 ugentlige afgange. Det vil sige en reduktion på en tredjedel og to i stedet for tre daglige afgange.

Indsatte langdistancefly
Dermed vil Turkish Airlines’ samlede antal flyvninger mellem København og Istanbul i det kommende vinterhalvår være næsten halveret i forhold til den sommersæson, som slutter om godt tre uger. Selskabet vinterlukker nemlig ruten mellem København og Istanbul Sabiha Gokhen, der er Istanbuls anden internationale lufthavn. Den åbnede den 30. maj i år som en helårsrute med fem ugentlige flyvninger.

For få år siden gik det ellers derudaf for ruten mellem Atatürk og København, hvilket fik Turkish Airlines til i juni 2014 at indsætte 250-personers Airbus A330-langdistancefly på den ene af de tre daglige afgange. Afgangen havde tidligere været betjent med en blanding af Boeing 737 og Airbus A320/A321-mellemdistancefly. Flyskiftet øgede kapaciteten med 26 procent til over 600 udbudte sæder om dagen.

Indstiller Aalborg-rute
København er ikke den eneste skandinaviske destination, som nu får færre Turkish Airlines-flyvninger fra Istanbul i vinteren 2016/2017. På ruten til Oslo er selskabet allerede gået ned fra 18 til 14 ugentlige flyvninger, mens Stockholm-ruten skrumper ind fra 21 til 17 ugentlige flyvninger. Ligesom i København, så vinterlukker ruten mellem Stockholm og Sabiha Gokhen-lufthavnen, som i dag beflyves fem gange om ugen.

Reduceringerne på hovedstadsruterne følger i kølvandet på at Turkish Airlines fra slutningen af oktober midlertidigt indstiller ruten mellem Istanbul og Aalborg. Der vil således ikke være flyvninger mellem Aalborg og Istanbul Atatürk-lufthavnen fra den 30. oktober og frem til og med den 25. marts næste år. Derimod har Turkish Airlines valgt at fastholde fem ugentlige flyvninger mellem Istanbul og Billund igennem hele vinteren. Det tyrkiske selskab forventer desuden at vende tilbage til Aalborg til foråret.

 

 

Relaterede artikler:

Turkish Airlines vinterlukker rute til Aalborg

Turkish Airlines skærer hårdt i vinterprogrammet

Skærer ned på Tyrkiet-ruter

CPH-rute til Istanbuls anden lufthavn

Turkish Airlines opruster i CPH