Rockbandet U2 rejser standsmæssigt i en MD-83 VIP-charter fra franske Blue Line. Her fra ankomsten i Billund søndag den 15. august. (Foto Martin Rosquist)

U2 standsmæssigt til Billund Lufthavn

Verdens største rockband, irske U2, spillede i aftes i Horsens den første af to koncerter. Bono med følge ankom standsmæssigt til Billund Lufthavn i en VIP-charter MD-83.

Når de største navne i musikindustrien er på turné, er det ikke de ordinære rutefly, der bringer stjernerne rundt fra by til by.

Det er i stedet specialindrettede VIP-fly, der skal sikre en kort, effektiv og komfortabel rejse fra lufthavn til lufthavn, Således også hos det irske rockband U2, der i aftes gav den første af to koncerter i Horsens.

Søndag eftermiddag kl. 16:25 landede et MD-83 (DC-9-83)fly fra det franske VIP-charterflyselskab Blue Line i Billund Lufthavn. Flyet med registreringsnummeret F-GMLK, har en særlig bemaling på halen. Der står kort og godt “U2 -360° Tour“ med henvisning til navnet på turnéen.

Om bord i kabinen ser flyet lidt anderledes ud, end de tilsvarende MD83-fly, som blandt andet SAS på et tidspunkt havde i flåden.I en all-economy udgave er der plads til 167 passagerer. Men i U2´s VIP-udgave er der kun 60 Business Class-sæder samt god benplads, idet der er en sædeafstand på hele 58 tommer.

Flyet daterer sig tilbage til juli 1988 og har således 22 år i logbogen. Det blev oprindeligt leveret til Spanair, men blev i 1997 leaset til tunesiske Nouvelair. Fra 2005 har flyet været under ejerskab af Blue Line.

Der hersker dog lidt tvivl om, hvorvidt det irske rockband reelt var ombord i det franske VIP-fly. Cirka 20 minutter efter MD-83´erens ankomst landede en Cessna Citation 560 Jet fra det britiske NextJet, der er specialiseret i udlejning af mindre jets til VIP-formål. Så måske kom bandet i Citation-jetten, mens crew og følge måtte tage til takke med MD83´eren med Business Class-sæder.

U2 indledte turnéen i Torino den 6. august. Sidenhen har rockbandet været i Frankfurt og derefter Hanover, hvorfra flyet lettede i torsdags angiveligt med kurs mod Irland. Efter besøget i Danmark har U2 et par fridage inden kursen sættes mod Helsinki og sidenhen Moskva.

Med sådanne luksusfly til rådighed burde der ikke være en undskyldning for ikke at komme udhvilet frem til koncerten. Se foto af MD83-flyet og interiør på nedenstående link.

Link: Blue Line MD-83 VIP-charter F-GMLK