Boeing 737-800 flyet fra TUIfly er kørt fast uden for banen i Sønderborg Lufthavn. (Privatfoto)

Uheldsfly fra Sønderborg har forladt TUI-flåden

Boeing 737-flyet fra TUIfly, der kørte af banen i Sønderborg Lufthavn, blev for 14 dage siden udlejet til et amerikansk flyselskab.

Lørdag den 22. oktober kørte et stort Boeing 737-800 fly med 185 passagerer om bord af banen i Sønderborg Lufthavn umiddelbart inden starten mod Palermo på Sicilien. Flyet blokerede banen det meste af dagen, inden det blev trukket fri. De første meldinger lød på, at der ikke var sket de større skader, idet motoren angiveligt ikke havde rørt banen, da der ifølge lufthavnsansatte på stedet blev rapporteret om én centimeters afstand mellem motor og bane.

Mange flynørder har kigget forgæves efter flyet på Flightradar24.com og andre steder, hvor flybevægelserne kan følges. Flere har været af den opfattelse, at flyet var kommet mere alvorligt til skade end først antaget, da det kun har fløjet på en rundtur fra Hannover til Gran Canaria siden uheldet i lufthavnen på Als.

Boeing 737-flyet – med registreingen D-ATUK – forlod Sønderborg Lufthavn søndag den 23. oktober og fløj direkte til Shannon i Irland. Her blev der gennemført en testflyvning af 13 minutters varighed, hvorefter flyet atter var på jorden. Først efter 13 dages ophold i Shannon blev flyet frigivet, og den 5. november satte det kursen mod Hannover, hvor det samme dag gennemførte en rundtur til Las Palmas på Gran Canaria.

Herefter var flyet atter ude af drift, inden det 15. november fløj til Miami via Goose Bay i Canada.

Planlagt udleje
Men flyet fejler ikke noget, selvom det står og venter i Florida. Det er nemlig blevet lejet ud til Miami Air International, hvor det fremover skal flyve med registreringen N748MA.

“Flyet forlod Sønderborg Lufthavn allerede dagen efter uheldet og fløj direkte til planlagt vedligeholdelse i Shannon. Flyet forlod vores flåde i november måned, og det var planlagt for længe siden og har intet at gøre med hændelsen i Sønderborg Lufthavn,” forklarer Friedrike Bockhorst, der er pressetalskvinde for TUIfly, til CHECK-IN.dk.

TUIfly ønsker ikke at oplyse, hvor meget hændelsen i Sønderborg Lufthavn har kostet virksomheden, og trods de begrænsede baneforhold er man ikke bange for at vende tilbage til den alsiske lufthavn igen.

“Flyvningen fra Sønderborg til Palermo var en enkeltstående charterflyvning, men vi vil gerne flyve til og fra Sønderborg en anden gang,” lyder det fra Friedrike Bockhorst.

 

Relaterede artikler:

Dubai-flyvning fra Sønderborg Lufthavn aflyses

Sønderborg Lufthavn overvejer længere bane

Charterfly atter på vingerne efter fastkørsel

Ny tysk charterrejse fra Sønderborg Lufthavn