Boeing 737-800 fra Ryanair. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo)

Underskud trods massiv passagerfremgang

Det går fremad over hele linjen for Ryanair, bortset fra bundlinjen. Selskabet har mangedoblet antallet af passagerer, men indtægterne kan ikke følge med udgifterne.

Ryanair kom ud af årets andet kvartal med et underskud på 273 millioner euro, hvilket svarer til 2,03 milliarder danske kroner.

Det er en tilbagegang i forhold til samme kvartal 2020, hvor underskuddet lød på 185 millioner euro, eller 1,38 milliarder danske kroner.

Det store underskud kommer samtidig med, at Ryanair på alle andre områder kan melde om massiv fremgang.

Flere passagerer
Antallet af passagerer steg fra 500.000 i andet kvartal 2020 til 8,1 millioner i andet kvartal i år. Kabinefaktoren steg fra 61 procent til 73 procent, mens omsætningen steg fra 125 millioner euro til 371 millioner euro.

I en kommentar til udviklingen konstaterer koncernchef i Ryanair, Michael O’Leary, at coronapandemien også skabte kaos i årets andet kvartal.

”De fleste påskeflyvninger blev annulleret og lempelserne af rejserestriktionerne i EU gik langsommere end forventet. Men vi blev ved med at holde flyene klar, og vi rekrutterede yderligere kabinebesætninger, så vi var i stand til at komme hurtigt i gang, da restriktionerne lettede,” siger han.

Hvis der ikke kommer flere COVID-tilbageslag, forudser han, at antallet af passagerer vil stige fra over fem millioner i juni til næsten ni millioner i juli og til over ti millioner i august.

Muligheder for Ryanair
Hos Ryanair forventer man, at flyselskabernes samlede kapacitet på det europæiske marked i en overskuelig fremtid vil være væsentlig lavere.

”Det vil skabe vækstmuligheder for Ryanair. Hvis hovedparten af Europas voksne befolkninger er fuldt vaccineret inden september, tror vi, at vi kan se frem til et stærkt opsving i antallet af flyrejser i anden halvdel af regnskabsåret. Som det i øjeblikket er tilfældet med indenrigsflyrejser i USA,” siger han.

Med anden halvdel mener O’Leary tiden fra oktober og frem, da Ryanair har forskudt regnskabsår, der løber fra 1. april til 31. marts.

Underskud eller et rundt 0
Ryanair regner med at flyve et sted mellem 90 og 100 millioner passagerer i dette regnskabsår.

Opsvinget i resten af regnskabsåret betyder, at selskabet forventer, at årets resultat ender et sted mellem et rundt nul og et mindre underskud.

Til sammenligning kom Ryanair ud af 2020/2021 med et underskud på 815 millioner euro eller lidt mere end seks milliarder danske kroner.

 

Relaterede artikler:

Over 10.000 ville give Ryanair gode råd

Ryanair har modtaget første Boeing 737 MAX

Ryanair sigter efter nulresultat