Våd sommer gav Star Tour rekordresultat

Det dårlige sommervejr i juli gav økonomisk jackpot for charterselskabet Star Tour.

Den danske regnvåde sommer har sendt solstråler ind over Star Tour.

”Vi har oplevet en rekord god juli måned, som ikke er set tidligere i Star Tours historie og juli måned blev den bedste nogensinde, både i omsætning, indtjening samt antal gæster,” siger Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour.

Den største fremgang oplevede Star Tour fra de jyske lufthavne; Aalborg, Aarhus og Billund og de mest populære juli-feriemål blev Tyrkiet, Mallorca samt De Græske Øer.

”Der er ikke tale om en ny trend, men i år har der været meget mere rift om solpladserne end tidligere set i juli måned, og den dårlige danske sommer samt efterlønspengene er klart nogle af årsagerne. Vores fly har været propfyldt med en belægningsprocent på 99,8 – bedre kan det ikke blive. Vi har i juli slået vores egen rekord. Vi har sendt flere ferieglade danskere sydpå, end nogensinde før og kan notere den historisk set bedste omsætning og det bedste resultat nogensinde,” siger Stig Elling.

Star Tours omsætning for sommerrejser er steget fra 251 millioner i juli 2011 til en omsætning i år på 280 millioner kroner.

Fuld fart på nettet
De fleste bestiller deres ferierejse på nettet. I juli var det således 65 procent der er klikkede “køb” på www.startour.dk, hvilket også er en rekord. Star Tour har oplevet en markant stigning af besøg på selskabets hjemmeside, hvor op mod 300.000 hver uge har surfet for at finde rejser, og især afbudsrejser har været meget populært.

Star Tour oplever, at danskerne køber stort ind af sensommerrejser og især uge 42, efterårsferien, er meget efterspurgt. Men vinterrejser til især de eksotiske rejsemål og næste års sommerferie købes også i højere tempo lige nu, i forhold til samme periode sidste år, lyder meldingen fra charterselskabet.

”Vi må nok sige tak til vejrguderne for denne rekord-gode juli måned. To våde somre i træk og kolde vintre får danskerne til at investere i solrejser,” siger Stig Elling.

Star Tour A/S er en af Danmarks største rejsearrangører med en markedsandel i 2011 på 23 %. Star Tour er en del af TUI Nordic. TUI Nordic tilbyder charterrejser fra Danmark, Sverige, Norge, og Finland. TUI
Nordic indgår i Europas ledende rejsekoncern indenfor ferierejser, TUI Travel PLC med ca.30 millioner kunder årligt.