ATR 72 fra DAT i Midtjyllands Lufthavn. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Vejen er banet for DAT’s tilbagevenden til Karup

Transportminister Thomas Danielsen vil støtte Midtjyllands Lufthavn med samlet 8,4 millioner kroner i de kommende to år. Dermed er det sandsynligt, at DAT vender tilbage til indenrigsruten fra den 17. april.

Borgere og virksomheder i den midt- og vestjyske region, der danner opland til Midtjyllands Lufthavn i Karup, har været gennem nogle måneder, hvor det ikke har været muligt at flyve til og fra hovedstaden.

DAT valgte den 10. december sidste år at afslutte betjeningen af indenrigsruten til København som følge af dalende passagertal og en udfordret ruteøkonomi. Men nu er der udsigt til, at flyselskabet kan vende tilbage, hvis det er lykkedes lufthavnens bestyrelsesformand, borgmester Ulrik Wilbek (V) fra Viborg Kommune, at forhandle en ny operatøraftale på plads, der er mere økonomisk bæredygtig for DAT.

Regeringen har torsdag indgået en aftale om at støtte lufthavnen med 4,2 millioner kroner om året i de kommende to år. Det skriver TV Midtvest. Dermed er der afsat i alt 8,4 millioner kroner til lufthavnen, der i dag er ejet af ni kommuner i Midt- og Vestjylland.

“Jeg har besøgt alle de ni ejerkommuner, bedt dem lægge hånden på kogepladen og sagt, at de skulle være med, hvis jeg skulle arbejde på at finde en løsning, og det har jeg nu gjort,” siger transportminister Thomas Danielsen til TV Midtvest.

DAT kan vende tilbage
Transportministeren, der er valgt i Vestjyllands Storkreds og selv er bosiddende i Holstebro, er også en potentiel bruger af den manglende flyrute, og han har ligesom regionens erhvervsliv opdaget, hvor vigtig lufthavnen er, da flyene først holdt op med at flyve. 

Det er samtidig blevet forstærket af, at der ikke har været flybetjening mellem Billund og København siden marts 2020, hvorfor indenrigsflyvning fra den nordlige del af Jylland har været begrænset til lufthavnen i Aalborg samt Aarhus Airport på Djursland.

Transportministeren, der har fundet pengene i eget ministerium, ønsker ikke at udtale sig om, hvilket flyselskab, der fremover skal betjene ruten. Her henviser han til Ulrik Wilbek, der fredag kl. 13.30 på et pressemøde i lufthavnen vil præsentere fremtidsplanerne for lufthavnen, og herunder hvilken operatør, der skal flyve mellem Karup og København.

Administrerende direktør Jesper Rungholm ønsker ikke at udtale sig om fredagens pressemøde, men Airport Coordination Denmark, der håndterer start- og landingstilladelser i danske lufthavne, oplyser til Check-in.dk, at de ikke har oplysninger om en ny operatør på ruten.

Kilder tæt på lufthavnen bekræfter, at DAT vender tilbage til ruten, og det skulle angiveligt ske med fire daglige afgange på alle hverdage.

 

Relaterede artikler:

Løsning klar for Midtjyllands Lufthavn

Wilbek håber på hjælp fra ny transportminister

Wilbek overvejer at sænke lufthavnstaksterne