Embraer E190-E2.

Vil indsamle 17 millioner kroner til nyt flyselskab

Schweizere har sat gang i crowdfunding-kampagne, der skal skaffe penge til at etablere et nye flyselskab, der skal flyve med Embraer og Dash 8.

Schweiz kan være på vej til at få et nyt flyselskab. En række schweizere har i hvert fald taget initiativ til at etablere et regionalt “folkeflyselskab”, der skal have base i hovedstaden Bern. Det skriver FlightGlobal.

Initiativtagerne til flyselskabet Flybair har startet en crowdfunding-kampagne på internettet med en målsætning om at skaffe 2,5 millioner schweizerfranc (17 millioner kroner) til at lancere selskabet. I første omgang satser initiativtagerne på at skaffe én million schweizerfranc (6,8 millioner kr.) fra borgerne Bern i løbet af de første 30 dage af crowdfunding-kampagnen.

Ifølge hjemmesiden flybair.ch var der fredag den 8. november midt på dagen indsamlet over 430.000 schweizerfranc (2,9 millioner kr.).

“Vores idé er skør,” hedder det på hjemmesiden. ”Vi opfordrer Bern til at støtte vores drøm, fordi vi mener, at det er på høje tid, at et flyselskab forbinder Bern til Europa igen.”

Flyvninger til Sydeuropa
Det nye flyselskab planlægger at starte daglige direkte flyvninger fra Bern til flere feriedestinationer i Spanien, Italien og Grækenland fra 1. maj 2020. Senere næste år håber det at udvide med ruter til større hubs som München, Amsterdam eller London.

I øjeblikket betjener ingen kommercielle flyselskaber lufthavnen i Bern, og de rejsende er derfor nødt til at benytte lufthavnene i Genève eller Zürich, som ligger henholdsvis 150 og 75 km fra Bern.

Et virtuelt flyselskab
Flybair skal være et såkaldt virtuelt flyselskab, som ikke selv står for flyoperationer og andre aktiviteter, men kun sælger og markedsfører billetter.

Initiativtagerne arbejder på at tilknytte partnere som Hotelplan, TUI, Lions Air og German Airways til projektet. Det er planen at betjene de kommende ruter med Embraer E190 og Dash 8 400, siger initiativtagerne.

I de seneste år har adskillige projekter forsøgt at lancere rentable ruter fra lufthavnen i Bern, men de alle er mislykkede. Senest ophørte SkyWork Airlines i august 2018, hvilket medførte, at 11.000 passagerer strandede.

 

Relaterede artikler:

Schweizisk flyselskab konkurs

Schweiz vedtager flyskat

Schweizere barsler med nyt lavprisflyselskab til langruter