FlyPOP vil i luften med et A330.fly inden årets udgang.

Vil starte langdistanceflyselskab for 45 mio. kroner

Ved hjælp af 45 mio. kroner indsamlet via crowd-funding håber et nyetableret britisk-indisk langdistanceflyselskab at kunne gå på vingerne inden udgangen af 2016.

Luftfarten tiltrækker på forunderlig vis mange iværksættere, der har en drøm om at få luft under vingerne. Mange af projekterne er dødfødte fra starten, da der enten mangler kapital, viden eller begge dele.

Hvorvidt det er tilfældet med det nye britisk-indiske luftfartsprojekt POP (People over Profit) skal være usagt. Selskabet har en plan om at sende et Airbus A330-fly afsted fra London-Stansted tre gange om ugen med den indiske by Amritsar som destination. Man sigter på at kunne tilbyde en all-economy konfiguration med 378 sæder og at være klar til at gå i luften inden årets udgang.

Senere er det planen at flyve til tre gange om ugen til Ahmedabad i Indien, og derefter indtage Kolkata, Lucknow, Panjai/Manglaore (Goa), Surat/Pune, Bhubaneswar samt Sylhet i Bangladesh.

Det eneste der mangler er penge. Helt præcist håber folkene bag POP at kunne rejse en startkapital på fem mio. britiske pund, hvilket svarer til 45 mio. danske kroner.

Gold Pass-“investorer”
Pengene skal komme hjem via et crowd-funding projekt, hvor de fremtidige passagerer køber sig ind i selskabet via et såkaldt Gold Pass til 500 pund, som kan give fordele ved rejser med flyselskabet. Der bliver gratis adgang til fast track, ekstra 23 kg bagage, gratis WiFi samt gratis måltider hvis man vælger at donere de omkring 4.500 kroner til opstarten af flyselskabet.

Der er der indtil videre ikke mange, der har gjort. I skrivende stund er der 33 dage tilbage af crowd-funding kampagnen, og der er blot kommet 12.500 pund ind på kontoen, hvilket er lige i underkanten af 120.000 kroner. Dermed er blot 0,25 procent af kapitalen tilvejebragt.

Gold Pass-investorerne får dog ikke del i overskuddet. I stedet har selskabets ledelse lovet at donere 51 procent af overskuddet til navngivne velgørende sociale projekter i Storbritannien og Indien.

Målet er i første omgang at sælge 7.000 Gold Pass-beviser og dermed rejse en kapital på 3,5 mio. pund. Når selskabet dette mål, vil projektet blive igangsat, mens man forsøger at rejse den resterende kapital. Skulle projektet falde til jorden, lover initiativtagerne at tilbagebetale 480 pund til hver Gold Pass-investor og beholder således 20 pund til at dække udgifter til “administration”.

Bag POP står Navdip Singh Judge – også kaldet Nino – der er en indisk rigmand med interesser inden for Formel 1 samt britiske Graham Howat, der har haft forskellige mellemlederstillinger hos British Airways og Hong Kong-selskabet Cathay Pacific.

 

Relaterede artikler:

Penge samles ind til toiletkunst i lufthavn

Brite vil starte flyselskab i Billund

Odyssey Airlines i ‘crowdfunding’ kampagne

FEEL Air: Planerne lever stadig