Vueling åbner base i Paris-CDG

I løbet af foråret 2016 etablerer spanske Vueling en base i Paris-CDG. Dermed intensiveres kampen mellem lavprisflyselskaberne om at rykke ind i storlufthavnene.

Kampen om det europæiske lavprismarked fortsætter med uformindsket styrke. De fire største aktører, henholdsvis Ryanair, easyJet, Norwegian og Vueling er efterhånden godt repræsenteret med baser i storlufthavnene, og det ser ud til at fortsætte.

Ifølge ch-aviation.com vil det spanske lavprisflyselskab Vueling næste forår stationere et Airbus A320-200 basefly i Charles de Gaulle-lufthavnen i Paris, hvorfor selskabet bliver et af de få lavprisflyselskaber med base i Europas næststørste lufthavn.

Hidtil har Vueling benyttet sig af Paris-Orly lufthavnen, som det også er tilfældet med Norwegian og Transavia France, mens easyJet har haft baser i begge lufthavne, i Orly siden 2003 og fra 2008 også i Paris-CDG. Ryanair er endnu ikke rykket ind i de to storlufthavne nær Frankrigs hovedstad, idet man i dag benytter sig af lufthavnene i Vatry og Beauvais. Det er dog blot et spørgsmål om tid, inden Ryanair har base i Orly eller CDG.

Vueling, der et af de væksttunge europæiske lavprisflyselskaber, har en række baser i Spanien, heraf hovedbasen i Barcelona samt i Madrid, der er Europas sjettestørste lufthavn.

Herudover har Vueling etableret baser i Rom-Fiumicino, Bruxelles og senest Amsterdam. Med baser i Spanien, Italien, Frankrig og Benelux-landene, ville det være logisk at give sig i kast med Tyskland og Skandinavien, selvom der i forvejen er hård konkurrence i disse markeder.

Otte destinationer i Norden
Vueling flyver til i alt 158 destinationer, og i Norden er der helårsruter til København, Oslo, Gøteborg, Stockholm og Helsinki samt sæsonruter til Aalborg, Bergen og Stavanger.

Fra Københavns Lufthavn har Vueling fire destinationer på rutekortet, henholdsvis Alicante, Barcelona, Málaga og Firenze, mens sæsonruten fra Aalborg har Barcelona som destination.

Vueling råder over 101 fly med en gennemsnitsalder på 6,6 år. Grundstenen i flåden er A320-fly, som selskabet har 91 af. Herudover er der fem A319´ere til de lidt tyndere ruter, mens de største ruter betjenes af fem A321´ere.

I april 2012 købte International Airlines Group (IAG) 90,51 procent af aktierne i Vueling, og selskabet indgår således i dag i den store luftfartskoncern sammen med Iberia og British Airways.