Vueling Airbus A320.200.

Vueling åbner ruter fra Rom til Skandinavien

Fra juni måned næste år vil Vueling flyve direkte fra Rom til København, Stockholm og Oslo. Det bliver det spanske lavprisflyselskabs sjette rute til Københavns Lufthavn.

Det spanske lavprisflyselskab Vueling forsætter væksten. I den kommende sommer vil selskabet udvide antallet af basefly fra ni til 11 i Rom´s Fiumicino-lufthavn, hvilket vil komme skandinaviske rejsende til gode.

Vueling åbner nemlig ruter fra Rom til København, Stockholm og Oslo. Den 1. juni indledes på Rom-København med to ugentlige afgange på onsdage og lørdage. Den 23. juni følger Stockholm-ruten med to ugentlige afgange, mens Oslo får en Vuling-forbindelse til Rom fra den 25. juni.

De nye Vueling-ruter til Skandinavien er en del af en større offensiv, hvor det spanske lavprisflyselskab næste sommer vil udbyde over 400 ruter. Af disse er 118 ruter til og fra Italien og alene 66 til og fra Rom-Fiumicino, hvilket vil gøre Vueling til det næststørste flyselskab i den italienske hovedstadslufthavn.

Det er ikke mere end 14 dage siden, at Vueling annoncerede en rute fra København til Paris-CDG. Denne rute åbner i slutningen af marts måned næste år med fire ugentlige afgange. Samlet vil Vueling fra næste sommer tilbyde seks ruter fra København, hvilket udover Rom og Paris også er Barcelona, Alicante, Málaga og Firenze som destinationer. Herudover flyver Vueling også fra Aalborg til Barcelona.

Konkurrencen fastholdes
Vuelings opjustering i Rom sker blandt andet som følge af, at det britiske lavprisflyselskab easyJet har besluttet at lukke basen i Fiumicino-lufthavnen. Derfor lukker easyJet´s nuværende rute fra København til Rom den 7. februar næste år.

Men konkurrencen på flyvninger mellem København og Rom vil stadig være meget intens. I den kommende sommer tilbyder Norwegian 13 ugentlige flyvninger mellem København og Rom, mens SAS kommer op på ni ugentlige afgange mod seks ugentlige flyvninger hos Alitalia.

Ryanair har også meldt sig ind i kampen med en daglig flyvning til Rom-Ciampino lufthavnen fra København.

I 2014 var der 1,1 mio. rejsende med rute- og charterfly fra Københavns Lufthavn til og fra italienske destinationer. Af disse var 425.000 rejsende til og fra Rom.