Vueling-fly i Barcelona El-Prat.

Vueling lukker tre baser

Spanske Vueling vil fokusere mere på tre hovedmarkeder og lukker derfor tre baser.

Det spanske lavprisselskab Vueling vil fremover fokusere mere på Spanien, Frankrig og det italienske fastland for at kunne betjene de markeder endnu bedre. Til gengæld skal andre markeder nedprioriteres. Det betyder blandt andet, at selskabet i den kommende vintersæson lukker tre baser.

Den ene base, som Vueling lukker, er i Bruxelles Zaventem-lufthavnen. Herfra har Vueling i dag syv ruter til destinationer i Spanien. Til og fra flere af de spanske destinationer er Vueling i hård konkurrence med blandt andre Ryanair, der i Bruxelles benytter Charleroi-lufthavnen et stykke syd for byen.

De to andre baser, som selskabet lukker, er Catania og Palermo på den italienske ø Sicilien. Fra begge lufthavne flyver Vueling i dag til Barcelona, Firenze, Paris Orly og Rom Fiumicino-lufthavnen samt fra Catania til Zürich.

Samme antal sæder
Vueling beholder sine to italienske baser i Rom Fiumicino og Firenze Peretola-lufthavnen. Fremover vil fokus således være på at forbinde det italienske fastland med byer over hele Europa. Vueling flyver eksempelvis allerede i dag mellem Firenze og Københavns Lufthavn.

På trods af baselukningerne, så vil Vueling i den kommende vintersæson udbyde det samme antal sæder, som man gjorde i samme periode sidste år. Ruterne vil nemlig indtil videre blot blive betjent fra destinationerne i den anden ende af ruterne. I sommersæsonen 2017 og på længere sigt vil det øgede fokus på det italienske fastland samt Spanien og Frankrig sandsynligvis slå mere tydeligt igennem i form af rutelukninger.

Vueling er en del af den store International Airlines Group (IAG), som også tæller Iberia, British Airways og irske Aer Lingus. Med primært trafikknudepunkt i Barcelona er Vueling på lange stræk ikke en direkte konkurrent til Iberia. I stedet kan lavprisselskabet bruges som IAG’s modtræk til selskaber som Ryanair, easyJet og Norwegian, der alle tre har mange flyvninger til og fra Spanien samt indenfor landets grænser.

 

 

Relaterede artikler:

Vueling åbner ruter fra Rom til Skandinavien

Vueling letter foden fra speederen

Vueling siger ja tak til IAG