Wizz Air A320-fly.

Wizz Air på vej mod 150.000 passagerer i Billund

Wizz Air har succes i Billund Lufthavn. I 2017 ventes det ungarske lavprisflyselskab at flyve mindst 150.000 passagerer til og fra den jyske lufthavn.

Det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air var længe om at få taget hul på det danske marked. Hidtil har selskabet haft ruter til Sverige og Norge, mens selskabet konsekvent har fløjet udenom Danmark med undtagelse af en kort afstikker med en rute fra Aarhus Lufthavn til Gdansk fra 29. marts til 27. september 2011.

Men til gengæld har Wizz Air, der kalder sig et ultra lavprisflyselskab, ekspanderet voldsomt i Malmø-Sturup lufthavnen kun 50 kilometer fra København. Til den sydsvenske lufthavn har Wizz Air i dag 14 ruter fra Øst- og Centraleuropa.

Sidste år fik Wizz Air dog øje på Billund Lufthavn, hvortil der blev etableret ruter fra Gdansk og Vilnius med to ugentlige afgange. Den 23. juli i år har Wizz Air åbnet en rute til Cluj-Napoca i Rumænien, mens der senere på året kommer nye ruter til Tuzla i Bosnien den 31. oktober samt Bukarest den 16. december. Alle afgange opereres med to ugentlige afgange betjent af A320-fly.

I årets seks første måneder af 2016 har der ifølge Trafikstyrelsens tal været 15.641 rejsende på ruten mellem Billund og Vilnius, hvilket svarer til 150 passagerer per afgang og en belægning på 83 procent. Der var lidt færre rejsende fra Billund til Gdansk med samlet 13.941 i det første halvår, hvilket er 134 personer per afgang og en belægning på 74 procent.

“Vi forventer endnu mere fra Wizz Air her i Billund Lufthavn. Wizz Air har fået rigtig godt fat, hvad tallene fra Trafikstyrelsen bekræfter. Wizz Air er glade og tilfredse med deres ruter. Jeg regner bestemt med, at vi kommer til at se endnu flere ruter til Central- og Østeuropa,” siger marketingchef Jesper Klausholm fra Billund Lufthavn til CHECK-IN.dk.

150.000 passagerer i 2017
Med to ugentlige afgange og en belægning på mellem 75 og 85 procent, forventes Wizz Air i 2017 at transportere mindst 150.000 passagerer på de fem ruter, der hver har to ugentlige frekvenser. Således kommer Wizz Air næste år til at producere samlet 1.000 flyvninger til og fra Billund Lufthavn, hvilket svarer til en samlet sædekapacitet på 180.000, da Airbus A320-flyene er indrettet med 180 sæder.

Det er primært fritidsrejsende og besøgsrejsende, der udgør hovedparten af passagererne på de ruter, som allerede er i gang.

“Vi ser, at der er en stor del passagerer fra den modsatte ende af ruten. Der er mange turister, der flyver ind til Danmark på ruterne fra Vilnius og Gdansk, men mange danskere har også fået øjnene op for Gdansk som en attraktiv city-break destination.

I foråret startede Wizz Air også op i Københavns Lufthavn, hvor det indtil videre er blevet til to ruter til henholdsvis Skopje og Sofia.

“Det er ikke sikkert, at Wizz Air har vurderet vores optageområde i Billund til at være så modent til en Sofia-rute, men det er ikke noget, som jeg ligger søvnløs over,” fastslår marketingchefen.

De fem nye Wizz Air-ruter er et godt supplement til Billund Lufthavns rutenetværk, hvor der tidligere har været en bar plet i Øst- og Centraleuropa. Indtil Wizz Air kom til, var det blot Prag, Riga og Budapest, som det var muligt at flyve til i denne del af Europa.

 

Relaterede artikler:

Billund får flere Wizz Air-ruter

Wizz Air kommer til CPH

Wizz Air overtager Vilnius-rute til Billund

Wizz Air åbner rute fra Billund

Wizz Air lukker rute til Aarhus