WOW air A320-200 neo i Cork Airport. (Foto: Cork Airport)

WOW air presset væk af Norwegian

WOW air opgiver at flyve passagerer fra Cork via Keflavik til Nordamerika, efter at Norwegian har åbnet nye ruter til den amerikanske østkyst fra Irlands næststørste lufthavn.

Det islandske lavprisflyselskab WOW air har stor succes med at flyve passagerer fra store dele af Europa via Keflavik-lufthavnen på Island og videre til 10 destinationer i Nordamerika.

Fra De Britiske Øer flyver islændingene i dag til Keflavik fra Bristol, London-LGW, Edinburgh, Dublin og Cork. Ruten fra Cork blev åbnet i dette forår, men den får ikke mulighed for at fortsætte i vintertrafikprogrammet.

Konkurrencen på atlantflyvninger fra Cork Airport, der er Irlands næststørste lufthavn, ændrede sig nemlig markant, efter at Norwegian i juni åbnede en direkte rute fra Cork til Providence i delstaten Rhode Island nær den amerikanske storby Boston,

“Flyselskabet vil fortsætte med at operere fra Dublin til Reykjavik (Keflavik, red.) op til ni gange om ugen og derfra tilbyde videre forbindelser til ni destinationer i USA for irske passagerer. En beslutning om, hvorvidt Cork vil indgå i sommertrafikprogrammet 2018 vil vi tage senere dette efterår,” hedder det i en udtalelse fra WOW air.

Vigtigt marked i Storbritannien og Irland
Det irske og britiske marked er meget vigtigt de islandske flyselskaber. Ifølge statistikker fra Keflavik Airport stammer op imod 20 procent af transferpassagererne på WOW air og Icelandairs ruter mellem Island og Nordamerika fra De Britiske Øer.

Tilsyneladende er Icelandair upåvirket af Norwegians offensiv i Skotland, Irland og Nordirland. I dag flyver Icelandair til Keflavik fra seks lufthavne på De Britiske Øer. Der er tale om London-LHR, Birmingham, Manchester, Aberdeen, Glasgow og Belfast. I det kommende vintertrafikprogram øger Icelandair rent faktisk på London-ruten fra 15 til 22 ugentlige afgange, ligesom der også skrues op for flyvningerne fra Manchester og Birmingham.

Fra næste forår bliver de islandske flyselskaber imidlertid presset yderligere på det britiske marked. Her vil dansk-lettiske Primera Air åbne nye ruter fra London-Stansted og Birmingham direkte til New York-Newark og Boston.

 

Relaterede artikler:

Danske Primera-fly til seks nye USA-ruter

WOW air vil have 10 procent af det transatlantiske marked

Norwegian lancerer tre nye USA-destinationer

Dublin er favorit til ny WOW air-base

WOW air øger på fire nordamerikanske ruter