Cathay Pacific Airbus A350-900 XWB i London Gatwick Airport (Foto: Cathay Pacific)

100 pilotjob i fare

Cathay Pacific overvejer at lukke sin base i London. Sker det, vil 100 pilotjob forsvinde fra den engelske hovedstad.

Flyselskabet Cathay Pacific, der hører til i Hongkong, overvejer at lukke sin pilotbase i London. Det skriver branchemediet aerotime.aero. Cathay Pacific har underrettet piloterne og deres fagforening om overvejelserne.

”På dette stadium er det blot et forslag. Der er ikke truffet nogen beslutning,” siger en Cathay Pacific-talsmand til aerotime news.

“Vi vil rådføre os med vores medarbejdere og deres repræsentanter og tage hensyn til alle synspunkter, inden der træffes en endelig beslutning.”

Har lukket fire baser
Den britiske base er den seneste, der formentlig står foran en lukning, efter fire andre udenlandske baser er lukket ned. I april 2021 lukkede Cathay Pacific sin pilotbase i Canada. Herefter fulgte lukninger i Australien, New Zealand og Tyskland. Cathay Pacific er stadig ved at gennemgå de nordamerikanske pilotbaser.

I juni i år fløj Cathay Pacific med 40.651 passagerer, hvilket er en stigning på 50 procent i forhold til juni 2020, men et fald på 98,7 procent i forhold til niveauet før pandemien. Kabinefaktoren ligger på 21,7 procent.

Det Hongkong-baserede flyselskab har ikke nogen indenrigsflyvning af betydning, medmindre man regner Kina med som indenrigs.

Meget hårdt ramt
Derfor har selskabet lidt betydelige tab under coronapandemien, der betød et kollaps af de internationale flyvninger. Ifølge data fra Planespotters.net har selskabet for øjeblikket parkeret 100 ud af 176 fly.

Boeing 777 fylder mest i flåden med 65 fly (55 parkeret), efterfulgt af Airbus A350 XWB med 42 (otte parkeret), Airbus A330 med 39 (26 parkeret) og Boeing 747 med 20 fly (én parkeret) i flåden.

Lukkede ned i Danmark
Cathay Pacific åbnede i maj 2018 en rute mellem København og Hongkong, men efter et halvt års drift blev ruten opgivet.

Efterfølgende startede SAS ruten op, men allerede et år efter blev ruten skåret ned fra fem til fire ugentlige afgange. I marts 2020 lukkede ruten helt ned som følge af corona. Siden har SAS meddelt, at den ikke vil blive genoptaget.

 

Relaterede artikler:

Flyselskab: Én pilot i cockpittet er nok

Cathay Pacific vil fjerne 30 procent af kapaciteten

Cathay har tabt 45 millioner kroner om dagen