Air France-KLM: Jysk konsolidering i 2016

Air France-KLM vil i 2016 konsolidere sig på det jyske marked og se hvad British Airways’ nye London-rute får af betydning.

I dag åbner British Airways sin nye rute mellem London Heathrow og Billund med to daglige flyvninger. For godt en måned siden var det Finnair, der åbnede en rute mellem Helsinki og Billund. Det er de to seneste eksempler på, at der bliver flere og flere flyselskaber om fadet på det jyske marked.

Lufthansa, Turkish Airlines, Brussels Airlines og SAS er nogle af de andre netværksselskaber, som vil have en bid af den jyske kage.

De stadig flere bejlere til især de jyske forretningsrejsende får Air France-KLM til at varsle en konservativ strategi for 2016.

”Konkurrencen er øget i Jylland. Og bliver det yderligere med British Airways’ nye rute. Vi vil derfor bruge 2016 til at konsolidere os og fastholde vores favorable position på det jyske marked,” forklarer Air France-KLM’s danske landechef, Frederic Descours, til CHECK-IN.dk.

Han forklarer, at Air France-KLM naturligvis vil slå til, hvis der skulle opstå interessante muligheder for nye ruter fra Jylland og Fyn til Amsterdam og Paris. Men efter indførelsen af en fjerde KLM-flyvning mellem Aalborg og Amsterdam Schiphol-lufthavnen har Air France-KLM ikke umiddelbart andre ekspansionsplaner i støbeskeen. Hverken flere frekvenser på eksisterende ruter eller nye ruter.

Hovedparten er jyder
Air France-KLM har i alt 22 daglige flyvninger fra Paris Charles de Gaulle-lufthavnen og Amsterdam Schiphol-lufthavnen til Danmarks tre største lufthavne. I Københavns Lufthavn ankommer og afgår hver dag fem Air France-fly og seks KLM-fly. I Billund er fordelingen henholdsvis to og fem ankomster og afgange. I Aalborg Lufthavn er KLM ene om at repræsentere den store luftfartskoncern. Her får man besøg af KLM-fly fire gange om dagen.

50 procent af Air France og KLM’s rejsende til og fra Danmark kommer fra de jyske lufthavne. Og hovedparten af de 120.000 danske medlemmer af flyselskabets Flying Blue-loyalitetsprogram er jyder.

”Jyderne er loyale fordi de ved, at vi også er her i det lange løb,” siger Frederic Descours med henvisning til, at Air France-KLM har fløjet til Jylland siden 1992.