Airbus A320neo fra SAS i Aarhus Airport. (Foto: Aarhus Airport | PR)

66,7 procent tilbagegang i nedlukket lufthavn

Aarhus Lufthavn er midlertidigt lukket ned, og i marts blev der registreret en passagertilbagegang på 66,7 procent. Indenrigsruten til København stoppede 29. marts.

Coronavirus får skyld for meget – og med rette. Det er i hvert fald årsagen til, at Aarhus Lufthavn i marts kunne opleve en passagertilbagegang på 66,7 procent i forhold til samme måned. I øvrigt nøjagtig samme tilbagegang som Aalborg Lufthavn – og endda helt ud på decimalen.

Antallet af passagerer var blot 14.027 mod 42.092 i marts 2019.

Først lukkede Ryanair ruten til Gdansk i Polen, så fulgte de regionale SAS-ruter til Stockholm, Oslo og München, hvorefter Ryanair og easyJet annullerede de respektive London-ruter, og til sidste var der kun indenrigsruten til København tilbage.

Den holdt til gengæld stand helt frem til den 29. marts, hvorefter Aarhus Lufthavn besluttede midlertidigt at sætte lufthavnen i PPR-drift, så der vil kunne åbnes i løbet af 24 timer.

Forskydning i vækstmål
Det er udenrigstrafikken, der trækker mest ned med en tilbagegang på 70,2 procent, hvilket skyldes, at de første udenrigsruter lukkede tidligt på måneden. Indenrigstrafikken faldt med 63,6 procent, mens chartertrafikken nøjedes med et passagertab på 60 procent.

”Det er en meget uvirkelig situation, vi befinder os i, og den rammer transportbranchen hårdt. Passagertallene er raslet ned i hele marts måned, og nu er alt på standby. Vi ved ikke, hvor længe denne tilstand vil vare, men på trods af nedgangen og den midlertidige lukning, fastholder vi vores ambitiøse strategi og holder snuden i vækstsporet. Der vil naturligt nok komme en forskydning i vores vækstmål, men vi kommer stærkt tilbage, når verden åbner sig igen,” siger Peer H. Kristensen, administrerende direktør i Aarhus Lufthavn.

Forskydningen i vækstmålet handler om, at lufthavnen har lovet en tredobling af det årlige passagertal til 1,5 millioner i 2024, og coronakrisen bliver nok mere end et bump på vejen i forhold til at kunne indfri det ambitiøse mål.

 

Relaterede artikler:

Aarhus Lufthavn ramt af “Berlin-syge”

Berlin-rute vender tilbage til Aarhus Lufthavn

Fem svære måneder for Aarhus Lufthavn