SAS' første Airbus A321LR med registreringen SE-DMO (Foto: Airbus | PR)

A321LR hos SAS debuterer til september

SAS sætter den nye treklasses Airbus A321LR ind på en amerikansk CPH-rute til september. Flyselskabet øger desuden antallet af afgange til flere USA-destinationer i efteråret.

Den første af tre nye Airbus A321LR til SAS blev leveret til selskabet 15. oktober sidste år. Flyet har endnu ikke været i drift, da efterspørgslen under coronapandemien som bekendt har været lille.

Flyet er i øjeblikket langtidsparkeret i Stockholm Arlanda, men nu går der ikke længe, før det langtrækkende fly kan komme af sted på sin første kommercielle flyvning. SAS har fredag oplyst i en pressemeddelelse, at flyet bliver indsat på ruten mellem Københavns Lufthavn og Boston fra 1. september 2021.

Ruten til den nordøstamerikanske destination bliver dermed genåbnet, og passagererne vil således kunne sætte sig til rette i det splinternye fly. Det var oprindeligt planen, at flyet skulle have debuteret til Boston 18. september 2020, og siden kom der andre planer på bordet hos SAS. I april i år lød meldingen, at A312LR’eren skulle indgå i trafikprogrammet på ruterne fra Stockholm og Oslo til New York-Newark fra henholdsvis 1. juni og 1. juli 2021. Dette blev heller ikke realiseret.

SAS’ nye A321LR har registrering SE-DMO og er indrettet med i alt 157 sæder fordelt på 22 sæder i Business Class-sektionen, 12 sæder i SAS Plus samt 123 sæder i SAS Go.

Genåbner to ruter til Miami
Meldingen fra SAS om Airbus A321LR kommer i tilknytning til en udmelding om øget aktivitet til USA. Således oplyser SAS, at selskabet øger antallet af afgange fra Skandinavien til USA i løbet af efteråret.

SAS øger antallet af flyvninger fra København til Los Angeles, San Francisco og Washington D.C. fra september. Fra 1. oktober genåbner SAS ruterne til Miami fra København og Stockholm. Mod slutningen af oktober vil SAS flyve til Miami tre gange om ugen fra både København og Stockholm og én gang om ugen fra Oslo.

Når SAS har genåbnet ruterne til Boston og Miami, vil det skandinaviske flyselskab dermed igen flyve til alle sine sædvanlige destinationer i USA.

Stockholm får igen New York-rute
I øjeblikket har SAS daglige passagerflyvninger fra København til Chicago, og selskabet planlæger at genåbne ruten fra Stockholm til Chicago på et endnu ikke bestemt tidspunkt i efteråret. Til gengæld er der sat dato på opstarten af ruten fra den svenske hovedstadslufthavn til New York-Newark.

”Vi er glade for at kunne øge tilgængeligheden for både passagerer og fragt, til og fra Skandinavien fra alle tre hovedstæder, i takt med, at efterspørgslen stiger. Fra 2. september genåbner SAS ruten mellem Stockholm og New York i tillæg til de nuværende, direkte ruter fra København og Oslo,” siger Karl Sandlund, der er fungerende koncerndirektør i SAS.

Alt i alt vil SAS i løbet af efteråret tilbyde 12 direkte ruter fra skandinaviske lufthavne til USA. Der bliver syv fra København, tre fra Stockholm og to ruter fra Oslo.

 

Relaterede artikler:

SAS planlægger Airbus A321LR til New York

SAS overvejer A321LR på europæiske ruter

SAS genåbner to USA-ruter