Aarhus-formand: Lufthavnen er her også om et år

Den nyvalgte formand for Aarhus Lufthavn vil have arbejdsro og udtaler sig derfor ikke offentligt før om et år. Han forsikrer dog, at lufthavnen ikke er lukket til den tid.

Aarhus Lufthavn slås i øjeblikket med udfordringer på flere fronter. Passagertallet er styrtdykket gennem længere tid og maj måned var ingen undtagelse. Her faldt antallet af passagerer med næsten 14 procent i forhold til samme måned sidste år. Samtidig kom lufthavnen ud af 2013 med et dundrende underskud på næsten 10 millioner og havde behov for en akut kapitaltilførsel fra de fem ejerkommuner på 17 millioner kroner. Og endelig så får kampagnen for at lukke lufthavnen og bygge en ny tættere på Aarhus stadig mere vind i sejlene.

I starten af maj måned fik lufthavnen ny bestyrelsesformand, da medlem af Aarhus Byråd, Ango Winther, gik af. Han blev afløst af Jan Nordstrøm, der har siddet i bestyrelsen siden 2010 og til daglig er finansdirektør i slagterikoncernen Danish Crown.

Overleve et år
Hvor Ango Winther tit flankerede lufthavnsdirektør Peter Høgsberg i medierne og talte varmt for lufthavnens potentiale, så har Jan Nordstrøm valgt at gå over i den helt anden grøft.

”Jeg udtaler mig ikke det første år, da jeg tror, der er behov for arbejdsro,” siger Jan Nordstrøm kortfattet, da CHECK-IN.dk ringer for at spørge til den nye formands tanker om lufthavnens fremtid.

Men eksisterer lufthavnen om et år?

”Ja, den kommer til at overleve et år,” forsikrer Jan Nordstrøm.

Konsulentvirksomheden Atkins udarbejdede i foråret en rapport om fremtidsscenarier for Aarhus Lufthavn. Atkins opstillede i alt fem scenarier, og det femte scenarie hedder afvikling af Aarhus Lufthavn. Her foreslår Atkins at lufthavnen kunne omdannes til blandt andet en Formel 1-bane, et atomaffaldsdepot, et eventcenter eller bruges til vinteropbevaring af både og campingvogne.

Erstattet med ny lufthavn
Jan Nordstrøm var tidligere næstformand i det nu nedlagte Midtjyske Lufthavnsråd, der kæmpede for en lukning af Aarhus Lufthavn og etablering af en ny lufthavn tættere på Aarhus og motorvejen mellem Aarhus og Randers. Han ønsker dog ikke at udtale sig om hvordan han har det med nu at skulle tale varmt for bevarelsen af den lufthavn, som han for få år siden helst så erstattet med en ny lufthavn.

”Jeg har lovet mig selv og min bestyrelse at holde lav profil,” lyder det fåmælt fra bestyrelsesformanden.

Han blev valgt til bestyrelsesformand på lufthavnens generalforsamling i starten af maj måned. Her blev de fem borgmestre fra ejerkommunerne valgt ind i bestyrelsen. Det er Jacob Bundsgaard (S) fra Aarhus, Claus Omann Jensen (V) fra Randers, Nils Borring (S) fra Favrskov, Claus Wistoft (V) fra Syddjurs og Jan Petersen (S) fra Norddjurs Kommune.

Ny i bestyrelsen er desuden Jens Stausholm, direktør for JS/World Media. Han afløste Kim Boyter. Desuden består bestyrelsen af formanden for Randers Regnskov, Torben Boldsen samt fire medarbejderrepræsentanter for lufthavnen, Lene G. Jensen, Trine C. Andersen, Torben Jeppesen og Verner L. Møller.