Boeing 737 MAX 8 fra Norwegian i Københavns Lufthavn. (Foto: Marieke van Hulst Pedersen | Theaviationplatform.dk)

Aarhus med i ny ruteoffensiv fra Norwegian

Norwegian indleder i sommeren 2024 en større offensiv i det danske marked med nye ruter fra København, Billund og Aalborg, og selskabet også får debut i Aarhus Airport.

Norwegian igangsætter i sommeren 2024 en større offensiv, hvor selskabet blandt andet øger antallet af basefly i Københavns Lufthavn samt i flere spanske lufthavne. Det betyder, at Norwegian blandt andet kan lancere 17 nye danske ruter, hvoraf ni udgår fra CPH.

Men selskabet har også godt øje til det vestdanske marked, og det betyder, at Aarhus Airport for første gang kan byde velkommen til det norske lavprisflyselskab. Norwegian vil tilbyde tre lavfrekvente ruter til henholdsvis Alicante, Málaga og Palma de Mallorca. 

Fra den 31. marts flyves der to gange ugentligt fra Aarhus Airport til Alicante, mens der bliver en ugentlig afgang til Málaga fra den 6. april. Den 3. maj starter ruten til Palma de Mallorca med to ugentlige rundture.

”Rutelanceringer er altid spændende, og vi er meget glade for at kunne åbne så mange nye ruter i Danmark fra København, Billund, Aalborg – og for første gang nogensinde også Aarhus. Vi håber, at de nye destinationer bliver godt modtaget, og at de inspirerer folk til at udforske flere nye rejsemål,” siger Magnus Thome Maursund, kommerciel direktør i Norwegian.

Nice og mere Spanien fra Vestdanmark
Mens Aarhus Airport får tre nye ruter, er der blevet plads til fire nye Norwegian-ruter fra Billund Lufthavn.

Herfra flyves der til Málaga tre gange om ugen fra den 1. april, mens Palma de Mallorca får to ugentlige forbindelser fra den 1. maj. Fra den 20. juni flyves der til Alicante en gang ugentligt, og fra den 19. juni bliver det også muligt at flyve til Stockholm to gange om ugen.

Dermed øger Norwegian fra to til seks ruter i Billund, da selskabet i forvejen flyver til Oslo hele året samt til Bergen i sommermånederne.

Også i Aalborg Lufthavn kommer der en nyhed fra Norwegian, der 3. juni åbner en rute fra den nordjyske lufthavn til Nice med to ugentlige afgange. Det bliver den eneste direkte rute til Sydfrankrig fra Vestdanmark.

Fra Aalborg Lufthavn flyver Norwegian næste sommer – udover indenrigsruten til København – også til Alicante, Barcelona, Málaga og Palma de Mallorca.

Eneste selskab fra CPH til Toulouse
Fra Københavns Lufthavn har Norwegian allerede lagt 59 ruter til salg i den kommende sommer, og det er ikke blevet til genvalg til Trondheim. Til gengæld kommer der ni nye Norwegian-destinationer på rutekortet i løbet af sommertrafikprogrammet.

Der startes ud den 31. marts med fire ugentlige flyvninger til Bergamo-lufthavnen ved Milano, efterfulgt den 1. april af tre ugentlige afgange til Wroclaw, og der åbnes op til Valencia den 5. april med to ugentlige forbindelser.

Herefter bliver den en pause til den 2. juni, hvor Bilbao kommer på rutekortet fra CPH med to ugentlige afgange, og fra den 3. juli kan der flyves to gange ugentligt til både Basel og Toulouse.

Senere på måneden kommer der to ugentlige afgange til Bari fra den 22. juni, og dagen efter starter en rute til Tivat i Montenegro med to ugentlige flyvninger samt en rute til Zadar, der også betjenes to gange om ugen.

“De nye destinationer åbner op for helt nye og spændende rejser til europæiske storbyer og stranddestinationer, og vi glæder os til at byde passagererne velkommen om bord på flyene på vej til både velkendte og nye destinationer næste sommer,” lyder det fra Norwegian-direktøren. 

 

Relaterede artikler:

Norwegian øger i CPH trods takststigninger

Norwegian åbner ny rute fra Københavns Lufthavn

Sjette internationale Norwegian-rute fra Aalborg