airBaltic A220-300. (Foto: Kārlis Dambrāns | Creative Commons 2.0)

Air Baltic skærer ned på ny finsk base

I foråret åbnede Air Baltic en række ruter fra en ny base i finske Tampere, men i det kommende vintertrafikprogram 2022/23 vil nogle af ruterne allerede blive suspenderet.

Kort før jul sidste år annoncerede Air Baltic, at det i foråret 2022 ville åbne en ny base i Tampere-Pirkkala Airport i den sydvestlige del af Finland.

Basen var det lettiske flyselskabs første uden for Baltikum, og der skulle indledes med ét fly, en Airbus A220-300, og seks ruter. Air Baltic fløj for første gang fra Tampere i begyndelsen af maj, men allerede nu har selskabet planlagt justeringer på den finske base. Det skriver AeroRoutes.

Således har Air Baltic foretaget rute-nedskæringer i vintertrafikprogrammet 2022/23, der løber fra 30. oktober i år til 25. marts 2023. Flyselskabet har valgt helt at lukke ruterne fra Tampere til Frankfurt og Oslo, hvor der i sommertrafikprogrammet er tre ugentlige afgange til hver by.

CPH-afgang rykkes til middag
Der vil fortsat være tre ugentlige afgange fra Tampere til København i den kommende vinter, men morgenafgangen rykkes til afgang midt på dagen.

Herudover flyver Air Baltic fra den finske by til Malaga (to gange ugentligt), München (tre ugentlige) samt til Riga, hvortil der vil være seks ugentlige afgange – dog skåret ned til fem ugentlige i perioden fra 11. januar til 7. marts 2023.

Den eneste rute, hvor Air Baltic opjusterer, er til Amsterdam. Flyselskabet skruer fra 30. oktober op fra to til syv ugentlige afgange fra Tampere.

Stor efterspørgsel til Amsterdam
Air Baltic oplyser over for det finske medie Aamulehti, at selskabet har oplevet stor efterspørgsel på ruten fra Tampere til Amsterdam. Og at der derfor skrues op for antallet af frekvenser fra begyndelsen af vintertrafikprogrammet.

”Daglige afgange giver finske passagerer muligheden for at benytte sig af Amsterdams globale rutenetværk,” lyder det fra Air Baltics kommunikationsafdeling.

Det lettiske flyselskab begrunder suspenderingen af Oslo- og Frankfurt-ruterne med, at de ikke længere var kommercielt rentable. Én eller begge ruter kan dog komme tilbage på rutekortet igen i sommertrafikprogrammet 2023, lyder det.

Foruden de nævnte ruter fra Tampere har Air Baltic også en rute til Rhodos med to ugentlige afgange. Denne lukker også ved slutningen af sommertrafikprogrammet og vender sandsynligvis tilbage i foråret næste år.

 

Relaterede artikler:

Taber 441 millioner kroner trods tredoblet omsætning

Mangel på reservedele får airBaltic til at wetlease

Mange airBaltic-fly ventes til Billund