Airbus A350 fra Air France. (Foto: Air France | PR)

Air France genåbner rute efter 11 år

I 2012 stoppede Air France selskabets flyvninger mellem lufthavnene i Paris og Abu Dhabi, men senere i år vil flyselskabets rute til emiratet atter være at finde på afgangstavlerne i CDG.

I sidste uge kunne Air France fortælle, at destinationer i USA, Canada og Mexico vil være blandt dem, der prioriteres, når flyselskabet tager hul på årets vintertrafikprogram, og nu fortæller flyselskabet flere detaljer om den kommende vinter.

Det franske flyselskab har i sinde at genoptage driften på flyruten mellem Paris-Charles de Gaulle og Abu Dhabi International Airport i løbet af vinteren. Air France betjente tidligere ruten fra 2010 til 2012, men siden har den ikke været på selskabets rutekort.

Abu Dhabi er det største af de syv emirater, der tilsammen udgør forbundsstaten De Forenede Arabiske Emirater, og Abu Dhabi fungerer også som hovedstad for disse.

Syv ugentlige flyvninger
Air France sætter gang i flyvningerne den 29. oktober i år, som er den dag, hvor flyselskaberne officielt overgår til årets vintertrafikprogram. Ifølge flyselskabet vil ruten herefter blive befløjet én gang dagligt.

Flyvningerne vil blive foretaget med et af de 20 Airbus A350-900-fly, som Air France har i flåden. Det vil have en kapacitet på 324 sæder, som bliver konfigureret med 34 på Business Clas, 24 på Premium Economy og de resterende 266 på Economy Class.

I lokale tider kommer driften på ruten til at fungere således, at flyet letter i Paris-Charles de Gaulle klokken 21.15, hvorefter det ankommer til Abu Dhabi International Airport klokken 06.45 dagen efter. Hjemrejsen foregår med afgang fra emiratet klokken 08.45, og så lander passagererne i den franske hovedstadslufthavn klokken 13.15.

Vil flyve til flere destinationer
I løbet af den kommende vinter vil Air France desuden betjene en række andre destinationer i Mellemøsten. Det drejer sig om Beirut i Libanon, Dubai, Egyptens hovedstad Kairo samt den israelske by Tel Aviv.

Selskabet fortæller, at man regner med at foretage omkring 49 ugentlige flyvninger til området i vintertrafikprogrammet.

Senere i år vil rejsende også kunne flyve direkte mellem Københavns Lufthavn og Abu Dhabi International Airport, når Etihad Airways åbner en rute mellem de to lufthavne. Ruten skulle i første omgang være lanceret den 1. oktober, men opstarten er blevet fremrykket med et par dage, og nu sættes de fire ugentlige Boeing 787-9 Dreamliner-flyvninger i gang den 29. september.


Relaterede artikler:

Air France på vej med ny rute og flere frekvenser

Air France klar med 191 destinationer

Åbner eneste rute mellem Europa og Ottawa