Airbus A330-200 fra Air France. (Foto: Olivier CABARET | CC 2.0)

Air France klar med 191 destinationer

Air France har løftet sløret for sommertrafikprogrammet, der omfatter flyvninger til 191 destinationer i 89 lande. Flyselskabet venter at antallet af flyoperationer vil nå 2019-niveauet.

Søndag i indeværende uge vil der blive ændret på afgangstavlerne i lufthavne verden over, da flyselskaberne denne dag tager påbegynder driften i årets sommertrafikprogram, der løber indtil den sidste søndag i oktober.

Det gælder også Air France. Flyselskabets flåde vil foretage op mod 835 daglige flyvninger i løbet af den kommende sæson, hvor der er 191 destinationer på rutekortet. Disse fordeler sig på 89 forskellige lande.

Flyselskabet oplyser, at man har en formodning om, at være tilbage på 2019-niveauet i antallet af flyoperationer i løbet af i år. Det tilskrives, at Air France oplever en stor efterspørgsel fra kunderne samt lempelsen af de rejserestriktioner, der hidtil har været gældende for en række destinationer i Asien.

Bekræfter ny Afrika-rute
Genåbningen i Kina vil repræsentere et vendepunkt for Air Frances langdistanceflyvninger, lyder det. Frekvensen til Beijing, Shanghai og Hongkong vil gradvist blive øget i løbet af foråret, og når kalenderen viser den 1. juli, vil selskabet have en daglig flyvning til hver af de tre destinationer.

I tillæg hertil vil man også øge til Japan således, at Air France ender med 11 ugentligt flyvninger til Tokyo Haneda samt tre til Tokyo Narita. Derudover planlægger selskabet også at styrke rutenetværket i Caribien i løbet af sommerens trafikprogram.

I denne periode vil flyselskabet have op til 180 ugentlige flyvninger til og fra 14 destinationer i USA, mens der vil blive foretaget 50 flyvninger til fem forskellige canadiske byer. Heriblandt en ny rute mellem Paris-Charles de Gaulle og Ottawa, der vil blive betjent med fem non stop Airbus A330-200-flyvninger om ugen.

Air France har ligeledes bekræftet, at selskabet vender tilbage til Dar es-Salaam i Tanzania, hvortil der fra den 12. juni vil blive foretaget tre ugentlige flyvninger med et Boeing 787-9 Dreamliner-fly som en forlængelse af flyvningerne til Zanzibar.

Samme dag justeres den daglige flyvning fra Paris til Nairobi, som herefter alle dage vil blive foretaget uden mellemlanding. I alt vil Air Frances sommertrafikprogram omfatte 85 langdistance-destinationer.

Vil betjene 66 sommerruter
Flyselskabet planlægger desuden at afvikle op mod 650 daglige korte- og mellemlange-flyvninger til 106 destinationer i Frankrig og Europa som en del af årets sommertrafikprogram. Herunder er 66 sæsonruter fra lufthavne i Paris og andre egne af Frankrig.

Det vil blandt andet være muligt at flyve til Korsika fra Paris, Bordeaux, Caen, Rennes, Lille, Lyon og Nantes, mens der vil være flyvninger til Grækenland fra Paris, Marseille, Nice og Toulouse og Algeriet fra Paris, Marseille, Nice og Toulouse.

Marokko beflyves af Air France fra Paris og Nice, ligesom der vil være flyvninger til Tunesien fra både Paris, Marseille og Nice.

Det oplyses desuden, at lavprisflyselskabet Transavia, der er en del af Air France-KLM-koncernen, vil afvikle et sommertrafikprogram med omkring 200 kort- og langdistanceruter til 120 forskellige destinationer.


Relaterede artikler:

Air France styrker regionalt rutenet i Caribien

Air France klar med nye langdistancekabiner

Ny Air France-rute til Dar es-Salaam i 2023