Air France tager afsked med Boeing 747

I går landede et Boeing 747-fly fra Air France i Paris-CDG og markerede samtidig selskabets sidste kommercielle flyvning med jumbojetten. Senere i denne uge bliver der taget en sidste afsked med to rundflyvninger over Frankrig.

Den 3. juni 1970 blev der skrevet fransk luftfartshistorie, da Boeing 747 jumbojetten debuterede for Air France på en flyvning fra Paris til New York.

I går blev der atter skrevet historie. Den 11. januar landede det sidste Boeing 747-fly fra Air France i Paris-CDG lufthavnen efter mere end 45 år i tjeneste hos det franske flyselskab.

Flyet var F-GITJ, som Air France fik leveret i 2004, og den sidste kommercielle flyvning med Boeing 747 hos det franske flyselskab blev gennemført på rutenummer AF439 fra Mexico City til Paris-CDG.

Da flyet ankom mandag eftermiddag kl. 13.55 i Charles de Gaulle-lufthavnen stod i hundredevis af flyspottere klar med kameraerne for at forevige øjeblikket. Samtidig var lufthavnens brand- og redningskøretøjer kørt i stilling og sørgede for, at det 432-sæder store fly blev behørigt modtaget efter den sidste rejse.

Rundflyvning og rundvisning
Det er dog ikke helt slut endnu. Hele ugen vil blive markeret med festligheder, der har til formål at hylde Boeing 747-flyet.

Torsdag den 14. januar har Air France udbudt to rundflyvninger over Frankrig i et Boeing 747-fly, der har fået rutenumrene AF744 og AF747. På turen serveres en Business Class anretning og fri champagne til samtlige 432 passagerer. Turen afsluttes med et besøg i flyværkstederne hos Air France samt en drink ved trappen til flyet.

I løbet af den kommende weekend den 16. og 17. januar har Air France i samarbejde med Air and Space Museum i Le Bourget arrangeret rundvisninger af en times varighed i selskabets sidste Boeing 747-fly. Her bliver gæsterne mødt af en mekaniker ved flytrappen og efterfølgende vist rundt i flyet, mens piloter taget sig af de besøgende på upper deck og i cockpittet.

Air France har lavet en særlig hjemmeside – Air France Saga – der fortæller historien om Boeing 747-flyet i tiden hos det franske flyselskab.