MD-83 fra DAT (Foto: Morten Lund Madsen)

Atter MD-83 hos SAS

Frem til den 15. april vil SAS benytte MD83-fly fra Danish Air Transport til at dække behovet, indtil CityJet er klar med splinternye CRJ900-fly.

Lørdag den 26. oktober 2013 tog SAS afsked med MD80-flyet på en såkaldt “MD80 Farewell Flight”. Hos SAS havde MD80-flyene været en gedigen arbejdshest i 28 år samt mere end 45 år, hvis man regnede DC9´erne med.

Nu benytter SAS atter MD80-fly, men for en kort periode og i en særlig anledning.

Siden søndag den 28. marts har SAS wetleaset MD83-flyet, OY-RUE, fra Danish Air Transport til at flyve en række regionale ruter i Skandinavien.

“Fra sommertrafikprogrammets start har vi i en kort periode indgået aftalt med DAT om at indsætte et MD83-fly. Det kommer til at flyve frem til den 15. april, hvor et helt fabriksnyt CityJet fly er klar. Leverancen fra CityJet er i overensstemmelse med vores aftale, hvor selskabet løbende kommer til at operere i alt otte fly for SAS,” siger konstitueret pressechef Anna Vibeke Nielsen fra SAS i Danmark til CHECK-IN.dk.

Øget kapacitet på Billund-Stockholm
Det store MD83-fly har plads til ikke færre end 165 passagerer, så man må formode, at der er god plads i flyet, på de ruter, hvor flyet skal operere indtil den 15. april.

I øjeblikket benyttes flyet på ruten fra Billund til Stockholm, hvor det tager tre daglige rundture med en afstikker midt på dagen fra Stockholm til enten Helsinki eller Turku.

Netop ruten fra Billund til Stockholm blev oprindeligt startet op med 50-sæders SAAB2000-fly. Med CityJet-flyene øges kapaciteten til 90 sæder, mens DAT i øjeblikket tilbyder hele 165 sæder på MD-flyet.

SAS benytter sig kortvarigt af aftaler med eksempelvis Danish Air Transport og spanske Air Nostrum, mens aftalerne på de langsigtede wetleasing-kontrakter er indgået med datterselskabet Cimber A/S, dansk Jet Time, irske CityJet, britiske Flybe samt schweiziske PrivatAir.

Læs også:

Dansk fly i vellykket FIFA-rejse

Vemod og glæde ved MD-80-farvel

En sidste flyvetur med ‘den gamle dame’

MD-80’er på afskedstur over Danmark i morgen

Dansk fly på farten i 267 dage til 88 lande