Austrian må opgive Dubai-rute

Konkurrencen fra Emirates er for hård, hvorfor Austrian Airlines er tvunget til at lukket flyselskabets rute fra Wien til Dubai efter næsten 20 års drift. I stedet åbnes tre nye langdistanceruter.

Da Austrian Airlines den 13. september 1996 åbnede selskabets første rute til Dubai, var Emirates Airline etableret blot 11 år forinden og var stadig i sin spæde opstart.Sidenhen har Emirates haft markant vokseværk og er i dag et af verdens mest ekspansive flyselskaber.

Da Emirates etablerede sig i Københavns Lufthavn for fire år siden, besluttede SAS at lukke selskabet sæsonrute til Dubai, og nu må Austrian Airlines, der er kollega i Star Alliance-samarbejdet, gå samme vej.

Den 14. september flyver Austrian Airlines sidste gang mellem Wien og Dubai. Ruten betjenes i dag med et Boeing 767-300 fly med fem ugentlige afgange.

Dermed blev Austrian-ruten til Wien endnu et offer for den Emirates-vækststrategi, der presser mange europæiske flyselskaber. Emirates er nemlig kommet op på 37 destinationer i Europa.

Tre nye langdistanceruter
Wien-ruten betjener Emirates to gange dagligt med Boeing 777-300ER-fly med plads til 346 passagerer i en to-klasses konfiguration. Austrian kan have 216 passagerer om bord på Boeing 767-flyet i versionen med 36 flat beds på Business Class.

“Den overkapacitet, der er bygget op i de seneste år, har resulteret i en hård konkurrence, idet der dagligt blev udbudt op til 800 sæder. Dette har betydet, at Wien-Dubai ruten ikke længere er lønsom for Austrian Airlines,“ hedder det i en pressemeddelelse fra selskabet.

Det ledige fly bliver dog ikke sat på jorden, når Dubai-ruten lukker. Austrian Airlines kan allerede annoncere to nye ruter.

“Desværre er Wien-Dubai ruten ikke længere lønsom for os. Den kapacitet, der vil blive ledig vil blive indsat til nye og attraktive destinationer som Miami, Mauritius og Colombo i Sri Lanka fra oktober måned,“ siger Andreas Otto, koncerndriftsdirektør i Austrian Airlines, i en pressemeddelelse.

Den 16. oktober genåbner Austrian ruten til Miami med fem ugentlige afgange. Den 27. oktober åbner en rute til Colombo, hovedstaden i Sri Lanka, med en ugentlig afgang, ligesom Mauritius fra den 29. oktober vil blive betjent med to ugentlige nonstop-flyvninger.

Hos Austrian Airlines, der er et selskab i Lufthansa-gruppen, understreger man, at det stadig er muligt at flyve til Dubai via Zürich, Frankfurt og München.

Austrian Airlines er ikke det eneste flyselskab, der er blevet tvunget til at lukke ruter til Dubai. SAS traf beslutningen, da Emirates annoncerede sit indtog i Københavns Lufthavn, og Norwegian har netop besluttet at lukke sæsonruten fra Oslo til Dubai, der har været betjent md Boeing 737-800 tre gange om ugen i vintertrafikprogrammet.