Fly i Billund Lufthavn. (Foto: Marieke van Hulst Pedersen | Theaviationplatform.dk)

Bedste oktober nogensinde i Billund Lufthavn

Med over 400.000 passagerer var oktober den bedste efterårsmåned nogensinde i Billund Lufthavn. I slutningen af november vurderes lufthavnen at kunne tangere årsrekorden fra 2019.

Geopolitisk uro, inflation og et højt renteniveau synes ikke at påvirke hverken erhvervs- eller fritidsrejsende, hvis man skal tro passagertallene fra Billund Lufthavn i oktober.

Her var der i oktober 412.374 rejsende gennem terminalen, og det var en vækst på 4,9 procent i forhold til samme måned sidste år. Det er i øvrigt også første gang, at Billund Lufthavn kommer over 400.000-mærket i en efterårsmåned.

“Der har været en forrygende stemning i den fyldte terminal, især i efterårsferien, hvor aktiviteten lignede én af de mest travle rejseuger i sommerferien. Der er stadig et stort rejsebehov og en god økonomi blandt danskerne til at rejse på ferie. Det har i hvert fald vist sig i oktober,” fortæller Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Det er ikke kun de fritidsrejsende, der har skabt væksten, idet erhvervsrejserne var på omkring indeks 96 i forhold til samme måned i 2019, og det er fremgang siden oktober sidste år, hvor indekset lå på 77.

Kan tangere årsrekord i løbet af november
Ved indgangen til november tager Wizz Air hul på vintertrafikprogrammet, og her er der traditionelt lavere aktivitet, og i år også mindre end sidste år, da blandt andet Wizz Air har skåret kraftigt ned i Billund Lufthavn og således kun har to ruter tilbage.

Men trods dette er der alligevel udsigt til, at Billund Lufthavn lander en ny årsrekord. Ved udgangen af oktober er der optalt 3.552.448 passagerer, og således mangler der blot 166.427 rejsende i at tangere den hidtidige årsrekord fra 2019 med 3.718.875. Det vurderes den internationale vestdanske lufthavne at ramme i den sidste tredjedel af november.

“Vi ser tilbage på 10 måneder, hvor vi har haft et højt, men meget stabilt, niveau af aktivitet i lufthavnen, og det er glædeligt, at vi ser den form for vækst. Nu ser vi ind i en vinterperiode, hvor vi mister noget lavpriskapacitet sammenlignet med sidste år, men til gengæld øger netværksselskaberne deres tilstedeværelse markant, og det understøtter global sammenhængskraft i Vestdanmark og dermed erhvervslivet,” lyder det fra lufthavnsdirektøren.

Tocifret fragtvækst
Det er ikke kun passagertrafikken, der er i vækst i Billund Lufthavn. På sydsiden af start- og landingsbanen ligger fragtområdet, og her var der i oktober en vækst på 13,9 procent til samlet 6.941 tons fragt.

År til dato er man dog  stadig en smule bagud i forhold til 2022, da 61.944 tons på de første 10 måneder repræsenterer en tilbagegang på 4,3 procent. Men Maersk Air Cargos entré begynder for alvor at kunne mærkes trods et globalt marked med stagnation.

“Vi ser fortsat chartertrafik blandt andet af Boeing 757F, importen vækster flot, og Maersk Air Cargo får hele tiden bedre fat og øger på deres mængder. Tallene og indsatsen alene kan vi kun være stolte af, men når vi kigger på det globale marked, er det jo ekstra flot,” understreger Jan Hessellund.

 

Relaterede artikler:

Billund fastholdt højt passagerniveau i september

Genåbner rute fra Billund til tysk storlufthavn

Billund Lufthavn tangerer sidste års trafiktal