Passagerer i afgangshallen i Billund Lufthavn. (Foto: Kenneth Stjernegaard | PR)

Billund fastholdt højt passagerniveau i september

Også i dette års september var der flere end 400.000 passagerer, der rejste gennem Billund Lufthavn. En ny rekord nærmer sig, og lufthavnen ventes at komme meget tæt på fire millioner passagerer i år.

Rejselysten hos vestdanskerne er intakt, hvis man skal tro trafiktallene fra Billund Lufthavn i september. Her var der 408.660 passagerer, der fløj til eller fra den internationale vestdanske lufthavn.

Det var 1,2 procent flere end i samme måned sidste år, hvilket svarer til en vækst på lige godt 5.000 passagerer. Det var dermed andet år i træk, at der var over 400.000 rejsende gennem lufthavnen i en september måned.

Det skaber da også stor optimisme hos Jan Hessellund, der er administrerende direktør i Billund Lufthavn.

“Vi sammenligner os med sidste år, hvor aktiviteten i Billund Lufthavn henover sommeren og resten af året var høj. Nu fastholder vi det niveau og endda med vækst, hvilket er imponerende. Taget i betragtning af, at Wizz Air har skruet markant ned for deres aktivitet til en række Balkandestinationer, og at det ikke kan ses på passagertallet, er et tydeligt tegn på, at efterspørgslen på rejser langt fra er dalende.”

Mange passagerer i terminal og lounge
Selvom erhvervsrejseaktiviteten ikke er helt oppe i samme gear som før coronapandemien, har Billund Lufthavn kurs mod et rekordår. Det er rekorden i 2019 med 3.718.875 passagerer, der står for fald, og noget tyder på, at passagertallet i 2023 kommer over 3,9 millioner.

År til dato er der i de første ni måneder registreret 3.140.074 rejsende, hvilket svarer til en stigning på 8,9 procent i forhold til samme tidspunkt sidste år. Det er samtidig tæt på 250.000 flere end i rekordåret 2019, så alt peger på en ny rekord.

“Vi er på vej mod et historisk rekordår, men tendenserne peger på, at det ikke stopper her,” lyder det fra lufthavnsdirektøren.

I lufthavnens King Amlet Lounge er der også sat rekord i september. Her var der besøg af 21.000 gæster, hvilket var over 2.000 flere end den hidtidige rekord.

Selvom det primært er erhvervsrejsende, der benytter loungen, er der i stigende grad flere private, der enten køber sig til adgang eller har bestilt en billet med et flyselskab, hvor der automatisk er adgang.

Atter vækst i fragtaktiviteter
Mens lufthavnens fragtaktiviteter tidligere i år har haft svært ved at følge passagertrafikkens vækst, er der sket noget i september. Her blev der håndteret 7.075 tons luftfragt, og det svarer til en stigning på 12,5 procent i forhold til samme måned sidste år.

Det skyldes blandt andet et par store charterflyvninger med fragt, samt at Maersk Air Cargo er gået fra fem til seks ugentlige afgange på ruten til Hangzhou i Kina.

“Den sidste måned har vi ad flere omgange budt velkommen til chartrede fragtfly, som løfter store mængder. Men Maersk Air Cargo er også ved at få bygget deres fragthub flot op, og det er klart, at det kan ses på mængderne, at de øger med en ekstra ugentlig afgang,” understreger Jan Hessellund.

 

Relaterede artikler:

Svag tilbagegang for Billund Lufthavn i juni

Atter en rekordmåned i Billund Lufthavn

Største april i Billund Lufthavns historie