Aarhus Airport Executive Lounge (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Besøg i verdens mindste BA Executive Lounge

ANMELDELSE: Aarhus Airport Executive Lounge er et hyggeligt besøg før flyvninger med British Airways til Oslo, Stockholm og Gøteborg.

Sidste år fløj 28.328 passagerer på Sun-Airs ruter fra Aarhus Lufthavn til Oslo, Stockholm og Gøteborg under British Airways-navnet som følge af franchiseaftalen mellem Billund-selskabet og et af Europas største flyselskaber.

Selvom det er hurtigt at komme igennem sikkerhedskontrollen i Aarhus Lufthavn, kan der alligevel være behov for at sidde i et lounge-område og slappe af inden den korte flyvetur, der er på 40 minutter, hvis destinationen hedder Gøteborg og lidt mere end en time, hvis rejsen går til Oslo eller Stockholm-Bromma. British Airways har flere end 30 dedikerede lounges over hele verden samt 100 partner-lounges, og en af disse er Aarhus Airport Executive Lounge.

Passagerer, der rejser med Sun-Air/British Airways på bookingklasse Y og B har adgang til Aarhus Airport Executive Lounge, der åbner en time før afgang – og lidt før, hvis man selv henter nøglen nede i caféen. Loungen, der formentlig er verdens mindste British Airways Executive Lounge, ligger på første sal lige over gate 3. British Airways kunder med sølv- og guldkort har også adgang til loungen, og det samme har rejsende på Finnairs codeshareflyvninger i bookingklasse C,D og I.

Loungen udlejes af Aarhus Lufthavn til Sun-Air of Scandinavia, der flyver på vegne af British Airways. Omkostningerne til drift af loungen afholdes af flyselskabet, der således også er ansvarlig for, hvilke produkter, der skal tilbydes i loungen.

Snacks – men ingen sandwich
Man skal ikke forvente champagne, spiritus og varme retter i den lille lounge. For det første er det ikke en transferlounge i en stor lufthavn, hvor der kan være flere timers ventetid, inden man skal flyve videre til en oversøisk destination. Herudover er loungen tilpasset et regionalt flyprodukt med en rejsetid på en time, så der er mere tale om et eksklusivt venteområde.

Drikkevarer og snacks i Aarhus Airport Executive Lounge. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

I den store og gennemsigtige kølemontre er der udsyn til små bægre med vand og juice, Carlsberg-øl, Coca-Cola, Coke Light samt Tuborg Orange Squash på flaske samt de særlige Dornier rød- og hvidvinflasker, der også indgår i serveringen ombord på Sun-Airs fly. Herudover er der en kaffeautomat, hvor det er muligt at lave en sig kop kaffe eller chokolade, mens tedrikkere må undvære deres varme favoritdrik.

Skulle sulten melde sig, er der ikke meget at komme efter. En frugtskål med æbler og pærer samt Mars Mini og Twix, Selvom man inden længe skal ombord på et Sun-Air fly, hvor forplejningen ellers plejer at være rigelig, ville det være et godt serviceløft at kunne tilbyde en sandwich om eftermiddagen, der kan stille den umiddelbare sult, hvis man ikke har fået spist tilstrækkeligt hjemmefra eller til dagens møde.

Mit besøg i loungen finder sted ved 16.45-tiden, da mit fly afgår kl. 17.20. Jeg er den eneste gæst i loungen, men der er spor af de tidligere gæster fra afgangene til Stockholm-Bromma og Gøteborg, da der stadig står service og flasker på bordene i den lille lounge.

Indgang til Aarhus Airport Executive Lounge (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Hyggelig indretning
Loungen er hyggelig med et stilrent møblement, men der bliver hurtigt trangt, hvis der er flere end 20 mennesker i loungen. Ligesom i resten af lufthavnen er der adgang til gratis WiFi, og der er samtidig gode muligheder for at få ladet mobiltelefoner op.

Der er ikke tænkt meget på handicapvenlighed, for der er kun adgang til loungen via en trappe, og har man som gæst i loungen brug for at benytte toilettet, skal man ned ad trapperne til afgangshallen og derfra videre ned i kælderen, hvor toiletterne befinder sig. Om sommeren er der tendens til at blive varmt i loungen, da de store vinduesflader mod platformen tager meget sol ind.

Generelt set er loungen indrettet med, hvad der er brug for til en kort regional flyvning. Personligt savner jeg en storskærm med nyheder kørende i baggrunden, så man kan fordrive ventetiden med at få de seneste aktuelle nyheder med sig.

Samlet set er det et gedigent produkt med en god udsigt over platformen, hvor man kan holde øje med, hvornår flyet er klar til boarding. Der er, hvad man kan forvente i et korttids-venteområde, men detaljer som manglende tv og meget begrænset forplejning trækker alligevel ned.

Som en sjov detalje skal fremhæves, at Dornier-vinene kommer fra familien af sammen navn, der har hjemme i Stellenbosch i Sydafrika omkring 50 kilometer nordøst for Cape Town. Samme familie står bag Dornier 328-flyene, som Sun-Air benytter på sine ruter.

 

Fakta boks
Betingelser for adgang (se evt. regler fra de enkelte flyselskaber og kortudstedere for regler omkring gæster) Billet med British Airways i bookingklasse Y og B.

Bonuskort med BA i silver  niveau eller højere eller tilsvarende niveau i andet oneworld-alliancen.

Billet med Finnair på codeshare-flyvninger i bookingklasser C, D og I.

Åbningstider Mandag-fredag: 06:30 – 18:00 i forbindelse med flyafgange.
Placering Ovenover Gate 3 på første sal over afgangshallen.
Mad Frugt og slik.
Drikke Udvalg af varme og kolde drikkevarer. Ingen spiritus.
Toilet i lounge Nej
Bad Nej
Rygerum Nej (mulighed i Mytologiens Have)
WiFi Ja
Mulighed for ombooking, ændring af sæde m.m. Nej
Website Aarhus Airport Executive Lounge
Sidste år fløj 28.328 passagerer på Sun-Airs ruter fra Aarhus Lufthavn til Oslo, Stockholm og Gøteborg under British Airways-navnet som følge af franchiseaftalen mellem Billund-selskabet og et af Europas største flyselskaber. Selvom det er hurtigt at komme igennem sikkerhedskontrollen i Aarhus Lufthavn, kan der alligevel være behov for at sidde i et lounge-område og slappe af inden den korte flyvetur, der er på 40 minutter, hvis destinationen hedder Gøteborg og lidt mere end en time, hvis rejsen går til Oslo eller Stockholm-Bromma. British Airways har flere end 30 dedikerede lounges over hele verden samt 100 partner-lounges, og en af disse er Aarhus…

Bedømmelse

Samlet bedømmelse

Oversigt :
Plus: Hyggelig lounge med faciliteter, der er tilpasset korttids-venteområde.

Minus: Begrænset forplejning og manglende tv.