Boeings faciliteter i Salt Lake City. (Foto: Boeing | PR)

Boeing reducerer tab til godt 16,2 milliarder kroner

Sidste år endte igen med et minus i Boeings afdeling for fly til kommercielle formål, men det blev dog reduceret betragteligt i forhold til 2021, og antallet af flyleverancer blev øget med 41 procent.

Boeing har netop offentliggjort årsresultatet for regnskabsåret 2022, og selvom den amerikanske flyproducent havde held til at reducere tabet i forhold til året før, skal nøgletallene fortsat skrives med rødt blæk.

Kigger man på hele koncernen, der udover passagerfly blandt andet også omfatter projekter inden for militær, rumfart og en række andre områder, sluttede Boeing 2022 med en samlet omsætning på 66,6 milliarder dollars, hvilket svarer til 454,4 milliarder kroner.

Ud af denne omsætning endte selskabet med et tab på 3,54 milliarder dollar (24,1 milliarder kroner). Det er større end året før, hvor tabet var 2,9 milliarder dollars (19,7 milliarder kroner), ligesom Boeing-koncernen i 2021 havde en omsætning, der beløb sig til 62,28 milliarder dollars (424,9 milliarder kroner).

Mindskede tabet
Det særligt interessante er dog, hvorledes det forgange regnskabsår forløb i afdelingen for commercial airplanes. Årsresultatet for dette forretningsben viser, at til trods for Boeing også i denne afdeling måtte tage til takke med et tab, var det væsentlig mindre end i 2021.

Sidste år havde afdelingen en samlet omsætning på 25,86 milliarder dollars (176,4 milliarder kroner), hvilket dog endte med et tab på 2,37 milliarder dollars, og det svarer til lige omkring 16,2 milliarder kroner.

I 2021, hvor COVID-19-pandemien påvirkede luftfartsbranchen mere, end tilfældet er i øjeblikket, havde den samme afdeling hos flyproducent en omsætning, der beløb sig til 19,49 milliarder dollars (132,9 millioner kroner), og regnskabsåret sluttede med et tab på 6,47 milliarder dollars (44,1 milliarder kroner).

Leverede flere fly end i 2021
Boeing oplyser desuden, at antallet af leverede fly i 2022 blev øget med 41 procent i forhold til året før, da man gik fra 340 flyleverancer i 2021 til 480 i det forgange år. I løbet af året tog flyproducenten imod ordrer på 808 fly således, at den samlede ordrebog nu omfatter flere end 4.500 fly.

I forbindelse årsresultatet er der ligeledes blevet offentliggjort en meddelelse fra Boeings koncernchef Dave Calhoun til flyproducentens medarbejder. Heri gør topchefen status over året, der gik, mens han også kigger fremad.

”Det nuværende bliver endnu et vigtigt år for os, hvor vi kommer til at fokusere på at øge hastigheden i vores produktion, forbedre vores resultater, gøre fremskridt i vores udviklingsprogrammer og levere de resultater, som vi har forpligtet os til. Alt imens vi sørger for, at sikkerhed, kvalitet og gennemsigtighed er i højsædet.”

”Vi er stolte af den måde, som 2022 slutter på, og til trods for de udfordringer, der venter os i fremtiden, er vi sikre på, at vi er på rette vej. Der er efterspørgsel efter vores produkter, som er velpositionerede på markedet.”


Relaterede artikler:

Allersidste Boeing 747 har forladt samlebåndet

Nyt milliardunderskud hos Boeing

Boeing stadig i rødt mens Airbus er højtflyvende