Bornholms Lufthavn dumpede i kommunikation

Kraftigt snevejr og fygning betød, at Cimber Sterling måtte indstille flyvningerne til Bornholm op til jul. Lufthavnen valgte at lukke den 23. og 24. december, men evnede ikke at kommunikere beslutningen gennem selskabets hjemmeside. Der er dumpekarakter til lufthavnen i Rønne.

Bornholms Lufthavn fik i slutningen af maj måned ny hjemmeside. Fra det lokale erhvervsliv var der kritik af, at lufthavnen havde valgt et selskab i Dragør til at udføre opgaven.

JM Media ApS i Dragør har således siden lanceringen stået for opdateringen af hjemmesiden. JM Mediavar kendt påBornholmi forvejen, da selskabet var ansvarlig for driften af infoskærmene i lufthavnen og ombord på Bornholmstrafikkens H/F “Villum Clausen“.

At Bornholms Lufthavn samtidig har valgt at lade JM Media som webmaster være ansvarlig sidens opdateringer viste sig i forbindelse med julens snekaos at være en beslutning, der med rette kan stilles spørgsmålstegn ved.

Lufthavnen lukkede den 23. til 24. december uden at det så meget blev nævnt med en notits på lufthavnens hjemmeside. Her var seneste opdatering foretaget den 30. november, hvilket vidner om et stort behov for organisering af kommunikationsindsatsen. Særligt set i lyset af, at der i løbet af december måned flere gange har været anledning til at kommunikere til brugerne af hjemmesiden grundet det hårde vintervejr.

Sidste fly inden jul kom afsted fra Bornholms Lufthavnden 23. december kl. 09.00. Herefter er blev de tre øvrige afgange aflyst Lillejuleaftensdag. Den 24. december var det heller ikke muligt at gennemføre flyvninger til og fra øen. Første fly efter snekaoset landede den 26. december om formiddagen.

Aflysningerne var forårsaget at, at lufthavnen p.g.a. kraftig fygning ikkekunne nåat rydde sneen på landingsbanen, førend det var føget til igen.

“Med de flytyper, Cimber opererer med, så er forholdene ikke gode nok til at de vil lande, når der også er kraftig vind,“udtalte konstitueret lufthavnschefStephan Jensen fra Bornholms Lufthavn til DR Bornholm i forbindelse med aflysningerne.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Stephan Jensen omkring lufthavnens kommunikationsindsats i forbindelse med juletrafikken.

Bornholms Lufthavn ejes og drives af Trafikstyrelsen (tidl. Statens Luftfartsvæsen), der er en styrelse under Transportministeriet.

Foto: Cimber Sterling havde store problemer med jule-trafikken til Bornholm og måtte aflyse den 23. og 24. december.